Kaartjes voor de Grand Prix van Miami

De vraagprijs voor Formule 1-kaartjes kunnen erg variëren. Karaten voor races in bijvoorbeeld Barcelona of Zandvoort zijn al redelijk prijzig, maar de ticketprijzen van de races van Abu Dhabi, Monaco, Miami en nu ook Las Vegas zijn voor veel mensen bijna onbetaalbaar. Miami stond vorig jaar voor het eerst op de racekalender van de Formule 1. De lat werd daarmee gelijk heel hoog gelegd waardoor de kaartjes bizar duur zijn geworden.

Ook dit jaar weer een prijsstijging voor F1-kaartjes

OE24, een Oostenrijks dagblad, heeft te kennen gegeven dat de tickets van de Grand Prix in Miami opnieuw flink in prijs zijn gestegen. Fans van Formule 1 zijn hierdoor zeer teleurgesteld, want met de prijzen van het jaar ervoor was de verwachting dat het niet  zal voorkomen dat ze in 2023 nóg meer moeten betalen. De prijsstijging zou onder andere te maken hebben met dat er verschillende aanpassing zijn gedaan op en rond het circuit.

Diverse aanpassingen aan het circuit van Miami

Voorbeelden van de aanpassingen die hebben geleden tot de prijsstijging zijn de jachten die nu binnen het circuit liggen. Zo lagen deze vorig jaar op ‘nep water’, een gewoon platform waar je op kon lopen met een watermotief erop. Dit is nu veranderd, want er is besloten om echt water in deze ‘haven’ te leggen.

Daarnaast is dit jaar ook gedacht aan VIP-bezoekers en daar hebben ze mooie pakketten voor samengesteld. Een prachtig uitzicht op het circuit, een luxe kamer voor 15 personen en ook nog eens wakker worden op de pier van Miami; dit kan nu allemaal bij aanschaf van dit luxe pakket. De kosten? Die zijn nogal hoog, dit pakket kost maar liefst 67.000 dollar. Omgerekend 61.000 euro, bizar!

Maar wat kosten normale tickets? Voor een reguliere kaarten voor de Formule 1-race in Miami betaal je ook een flink bedrag, namelijk tussen de 1500 en 5000 dollar.