Het heeft even geduurd, maar de Google Assistent is vanaf juli ook beschikbaar op bepaalde Sonos-producten. Met de ingebouwde Google Assistant in de Sonos One en de Sonos Beam, of verbonden met een Google Home-product, kunnen gebruikers via een spraakopdracht heel eenvoudig muziek of een tv-programma starten, het weerbericht checken en smarthome-apparaten bedienen. De gratis software-update zal vanaf vandaag beschikbaar zijn in de Verenigde Staten. Vanaf juli zal de Google Assistent ook worden ondersteund in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Canada, Australië, Frankrijk en Nederland. In de maanden hierna zullen meer landen volgen.

De Google Assistent is de tweede ingebouwde spraakassistent van Sonos. Gebruikers kunnen op Sonos een assistent kiezen voor elke individuele speaker, met meerdere spraakassistenten op één systeem. Zo kan bijvoorbeeld de Google Assistent op de Beam in de woonkamer en Alexa, in de toekomst, op de Sonos One in de keuken worden ingesteld. Vervolgens kan een nummer worden gestart met de Google Assistent en daarna Alexa worden gevraagd wat er wordt afgespeeld en andersom.

Google Assistent nu ook op Sonos beschikbaar

 

Google Assistent x Sonos

Maar het gaat verder dan muziek en tv. Sonos ondersteunt de belangrijkste eigen functies van de Google Assistent, zoals Continued Conversation, Broadcast Mode en de mogelijkheid om een andere stem te kiezen voor de assistent. Met de rijkheid van Google’s ecosysteem en de integratie met smart home-apparaten, biedt de Google Assistent op Sonos ook meer dan een miljoen acties van partner producten.  Op het moment van introductie kan de Google Assistant gebruikers op de volgende manier helpen:

  • Bedienen van het Sonos Systeem. Gebouwd op het open platform van producten en partners van Sonos kan een nummer worden gestart met AirPlay vanuit Apple Music, de Google Assistent worden gevraagd naar het volgende nummer te gaan en het volume zachter worden gezet in de Sonos-app. Daarnaast kunnen gebruikers via één ondersteund apparaat met stembediening opdracht geven om muziek of andere content af te spelen op andere Sonos-speakers in het systeem (bijvoorbeeld een Play:1).
  • Muziek, nieuws en radioprogramma’s. Met stembediening kan een groeiende lijst aan muziekservices worden gebruikt. Op dit moment zijn dat Spotify, YouTube Music, Google Play Music, Pandora, TIDAL, TuneIn, iHeartRadio en Deezer. Gebruik stembediening om naar het volgende nummer te gaan, het volume te veranderen of te pauzeren op alle muziekservices die beschikbaar zijn op Sonos.
  • De tv eenvoudig bedienen met de Sonos Beam. Zet de tv aan met de Google Assistent via de HDMI ARC-verbinding en CEC van de Beam, schakel over van tv naar muziek en pas het volume aan. Voeg een Chromecast Ultra toe voor extra functies met stembediening voor de tv, zoals het aanvragen van specifieke programma’s en films bij streamingservices.
  • Antwoorden krijgen en taken en schema’s beheren. Luister naar een nieuwsoverzicht en vlucht- of verkeersinformatie, stel wekkers en timers in en vraag afspraken op en krijg antwoord op vragen over het weer, berekeningen, vertalingen, sport en meer. Of vraag de Google Assistent om een routebeschrijving en laat hem rechtstreeks naar een Android-telefoon sturen.
  • Verbinding maken met smarthome-apparaten. Op dit moment zijn er wereldwijd meer dan 200 miljoen smarthome-apparaten die met de Google Assistent werken – en nu dus ook op Sonos. Zo kunnen gebruikers de Google Assistent op Sonos vragen om de temperatuur te veranderen of het licht aan te doen.