De Google Assistant is je rechterhand op ieder gebied

Waar we als kleine kinderen nog grootgebracht werden met een pagina’s dikke encyclopedie, daar is vandaag de dag ieder stukje informatie toegankelijk doormiddel van het internet. Een telefoon, laptop, tablet of soms zelfs smartwatch maakt dat we 24/7 ‘connected’ zijn en dus toegang hebben tot alle informatie die we maar nodig hebben. Althans, bijna alle informatie dan – sommige zaken zijn niet publiekelijk uiteraard.

Google Assistant informatie software MAN MAN

Om je nog beter van dienst te kunnen zijn met het toegankelijk maken, heeft Google de Google Assistant in het leven geroepen. Software die door middel van herkenning helpt bij het aanleveren van informatie uit een grote diversiteit aan categorieën. Tot voor kort was de Google Assistant nog niet gericht op de Nederlandse gebruiker, maar inmiddels is het de hulp in het Nederlands die je altijd had willen hebben.

Google Assistant informatie software MAN MAN

Google heeft logischerwijs toegang tot gigantisch veel informatie. Deze informatie wordt nu toegankelijk gemaakt, door je meest alledaagse vragen te overleggen met de Google Assistant. Vragen als ‘waar is het dichtstbijzijnde tankstation?’, ‘wat is het laatste beursnieuws?’ of ‘Ik zoek een vlucht van Amsterdam naar San Fransisco’ worden door de Google Assistent vakkundig beantwoordt.

Google Assistant informatie software MAN MAN

Iedere vraag heeft een antwoord in Google Assistant

Je kunt je afvragen waarom je zou gaan praten tegen je telefoon, maar de praktijk leert dat het gebruik van de Google Assistant vele malen sneller en zeer specifiek is. Wanneer je bijvoorbeeld vraagt of Google Assistant een serie of film wil afspelen via Netflix, dan gaat dit veel sneller dan dat je deze handeling zelf uitvoert. Het is lastig te verwoorden op welk gebied de Google Assistant van toegevoegde waarde kan zijn, maar dat dit praktisch alles omvat – dat is een aspect dat we voor jullie kunnen bevestigen.

Google Assistant informatie software MAN MAN

Of je nu op zoek bent naar alle Bonus-aanbiedingen bij de Albert Heijn, of juist wil weten welke koffiezaakjes er binnen een straal van 5 kilometer te vinden zijn – Google Assistant heeft overal een antwoord op. Uiteraard zijn ook zaken zoals de werking van zwaartekracht, de definitie van liefde of het beroemdste kunstwerk van Rembrandt te achterhalen. Het mooiste is de snelheid waarmee je een antwoord krijgt.

Het is een systeem dat wat ons betreft enorm veel voordelen kent. Los van de snelheid, kun je ook zaken overlaten aan de keuzemogelijkheid van Google Assistant. Als jij op zoek bent naar muziek die klinkt als The Rolling Stones, dan is dat eenvoudiger te vinden door het gebruik van de assistent, dan dat je dit zelf moet gaan zoeken.

Google Assistant informatie software MAN MAN

Ervaar de Google Assistant zelf

Als je benieuwd bent naar de werking, probeer het uit. Op Android-toestellen kun je de Google Assistant starten door de homebutton in te houden. Bij Iphone-toestellen doe je dit door de dedicated app te installeren. Als je het zelf probeert zul je de eenvoud en snelheid ervaren. Stel de meest uiteenlopende vragen en kijk welke antwoorden de Google Assistant genereert. Bovendien kun je met het ontwikkelaars-platform ‘Actions on Google’ nieuwe functies toekennen aan de assistent. Hiermee is de software constant in ontwikkeling en komen er steeds meer mogelijkheden bij.

Google Assistant informatie software MAN MAN

In onze ogen is dit de nieuwe manier van informatie vergaren. De snelheid en het gebruiksgemak maken dit een goede toevoeging. Bovendien is de ontwikkeling gigantisch en is het daardoor steeds eenvoudiger in je eigen gebruiksgedrag te implementeren. Wat ons betreft het proberen waard. Het is alleen even belangrijk dat je je over de schaamte heen zet van het praten tegen je telefoon. Als dat lukt, dan ben je verkocht.