Wat zijn de goedkoopste skigebieden in Europa?

De vakantiehuis zoekmachine Holidu heeft onderzoek gedaan naar de duurste en goedkoopste skigebieden in Europa. Dit hebben ze gebaseerd op de prijzen van de skipassen en accommodaties is Europese skigebieden met pistes die langer zijn dan twintig kilometer. Dus als je nog een wintersport vakantie wil boeken, is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.

5. Artouste, Frankrijk

Artouste is een wintersportoord naast het Franse dorpje Laruns, in het zuiden van Frankrijk. Er ligt ongeveer 27 kilometer aan skipistes aan de Franse kant van de Pyreneeën. Er zijn in totaal drie groene, negen blauwe, vijf rode en een zwarte pistes. Naast het skiën zijn er nog meer evenementen zoals creatieve workshops, wedstrijden en fotoshoots. Gemiddeld ben je hier maar 40 euro kwijt per dag.

4. Autrans, Frankrijk

Het skioord Autrans – La Sûre ligt vlak bij het dorpje Grenoble in het zuid-oosten van Frankrijk. Het heeft 20 kilometer aan skipistes en is perfect zowel gevorderde als beginnende skiërs en snowboarders. Daarnaast kan je er ook heerlijk wandelen en langlaufen. De gemiddelde prijs in dit gebied is 39 euro per dag.

goedkoopste wintersport gebieden europa

3. Seyne, Frankrijk

Het kleine skiresort Grand Puy ligt vlakbij Seyne en de grens tussen Frankrijk en Italië. De skipistes tellen in totaal 22 kilometer, waarvan één groene, twee blauwe, vijf rode en drie zwarte pistes. Net zoals in Autrans ben je hier dagelijks maar 39 euro kwijt.

2. Gresse en Vercors, Frankrijk

Het dorpje Gresse en Vercors ligt vlak bij Grenoble en ook vlak bij het skioord Autrans. Toch zijn de prijzen en pistes hier anders. Dit skigebied is opgedeeld in de twee delen Alleyrons en Pierre Blanche. In totaal ligt er 20 kilometer verdeeld over acht groene, zes blauwe, zeven rode en drie zwarte pistes. Voor een dagje skiën ben je hier gemiddeld 38 euro kwijt.

goedkope wintersport vakantie waar

1. Vasilitsa, Griekenland

In het noorden van Griekenland ligt het goedkoopste skigebied van Europa, Vasilitsa. Het ligt vlak bij Samarina en Grevena. Verder hebben de pistes een totale lengte van 22 kilometer. Als je hier een dagje wil gaan skiën,ben je maar 36 euro kwijt. Koopje toch?

Ga jij liever in de lente skiën? Bekijk dan de beste skigebieden in de lente.