Vietnam is de goedkoopste reisbestemmingen ter wereld

Dit jaar staat Vietnam voor het eerst bovenaan de lijst als goedkoopste reisbestemmingen ter wereld. Vooral in het mooie kustplaatsje Hôi An krijg je waar voor je geld. Denk aan een verfrissend biertje voor slechts € 1,36 en een cola voor maar € 0,84. Dat vinden we hier in Nederland niet meer terug, maar in Vietnam zijn deze prijzen niet vreemd. De waardedaling van de Vietnamese dong speelt hierbij een grote rol, waardoor het allemaal ineens een stuk voordeliger wordt

.

Nog meer goedkope bestemmingen

Kaapstad is de voormalige nummer één en moet het dit jaar doen met een tweede plaats. Ondanks een lichte prijsstijging is het nog steeds een fantastische plek voor een goede prijs. Voor een driegangenmaaltijd betaal je daar gemiddeld € 40,76, dat is echt niets vergeleken het Europese gemiddelde van € 126,36.

Op de derde plaats staat Mombasa in Kenia, gevolgd door Tokio en de Algarve. Ja, ook Tokio die bekend staat om een dure levensstijl is verrassend betaalbaar, zolang je op de goede plekken komt.

Voor degenen die liever in Europa blijven, is de Algarve de goedkoopste bestemming op de lijst. De warme Portugese regio biedt een perfecte prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast is Marmaris in Turkije ook een goede keus, want dankzij de huidige koers van de lira, zijn de kosten een stuk lager.

De volledige lijst, inclusief kosten

Hier is de volledige lijst van de tien goedkoopste bestemmingen, gebaseerd op de kosten voor een koffietje, biertje, cola, glas wijn, fles water, zonnebrandcrème, anti-insectenspray en een driegangenmaaltijd:

  1. Hội An, Vietnam: € 60,22
  2. Kaapstad, Zuid-Afrika: € 63,95
  3. Mombasa, Kenia: € 64,64
  4. Tokio, Japan: € 69,48
  5. Algarve, Portugal: € 70,24
  6. Sharm el-Sheikh, Egypte: € 72,21
  7. Sunny Beach, Bulgarije: € 73,53
  8. Kuta, Bali: € 74,50
  9. Marmaris, Turkije: € 77,75
  10. Paphos, Cyprus: € 86,28

Voor degenen die het niet uitmaken hoeveel een reis kost: de duurste bestemming op de lijst is Tamarindo in Costa Rica. Daarna komt New York en St.-John’s op Antigua. De kosten op deze drie plekken zullen tussen de € 162,89 en 185,97 zijn.