De trein van Amsterdam naar Kopenhagen

Vanaf de stad Amsterdam vertrekken er dagelijks veel treinen richting Kopenhagen. Je kan lekker ontspannen reizen en op de heenreis kom je ook veel tegen; en dat allemaal met maar twee keer overstappen. Er rijdt helaas geen directe trein van Amsterdam naar Kopenhagen. Een ticket voor de trein naar Kopenhagen is beschikbaar vanaf ongeveer drie maanden vóór vertrek. Tot en met december 2019 ging de trein naar Kopenhagen mee op de boot, wat een bijzondere ervaring was. Maar helaas is dit sinds drie jaar niet meer mogelijk.

Je kan ook met de trein door heel Denemarken met een treinpas voor verschillende dagen of een enkele reis. Voor Denemarken kan je de Interrail One Country Pass en Eurail One Country Pass boeken.

Wat kan je doen in Kopenhagen?

In slechts 11 uur ben je van Amsterdam met de trein in hartje Kopenhagen. In de binnenstad is alles op loopafstand bereikbaar, dus een auto heb je niet nodig. Het enige wat jij en je vrienden hoeven te doen, is het huren van fietsen. Gelukkig staat Kopenhagen bekend als een van de grootste fietssteden ter wereld. Dit kan dus zeker als thuiskomen aanvoelen.

 

Je kan dus een geweldige fietstocht maken. Er zijn duidelijke fietspaden en enorm veel fietsenrekken. En misschien wist jij dit niet, maar in de trein hebben de fietsers een eigen wagon. Er staan ook relingen langs de weg waaraan je je kan vasthouden als je bij een rood verkeerslicht staat te wachten. De Cykelslangen is ook echt een aanrader om te fietsen. Dit is een fietsbrug die een directe verbinding heeft tussen de wijk Västerbro en de haven, zonder dat je auto’s of voetgangers tegenkomt.

fietsen in kopenhagen

Er zijn erg veel bezienswaardigheden in Kopenhagen, goede voorbeelden hiervan zijn de kleurrijke koopmanshuizen en het standbeeld van de Kleine zeemeermin. Je moet natuurlijk ook wat te doen hebben met je maten, bezoek bijvoorbeeld het non-stop streetfood terrein in Reffen. Daar kun je wel zo’n 50 kraampjes vinden in de vorm van scheepscontainers en foodtrucks. Je kunt natuurlijk ook shoppen in Stroget, de langste autovrije winkelstraat van Europa. Je vindt daar verschillende bekende ketens, maar ook een hoop typisch Scandinavische winkels.

Tip: koop een Copenhagen card

Dit is iets wat je zeker moet doen als je geld wil besparen in Kopenhagen. Investeer in een Copenhagen card. Je kunt kiezen uit verschillende varianten: voor 24 uur, 48 uur,  27 uur en 120 uur. Je kunt hiermee naar binnen bij 72 musea en bezienswaardigheden, gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer en profiteren van korting bij restaurants, autoverhuur en nog veel meer andere dingen in Kopenhagen. Als je met je kinderen naar Kopenhagen gaat, is het nóg voordeliger. Bij een kaart van een volwassene zijn twee kinderen tot 10 jaar inbegrepen. En mocht je bang zijn te verdwalen in een nieuwe stad? Don’t worry. Je krijgt bij aanschaf van de Copenhagen card een plattegrond mee.

Wil jij meer inspiratie opdoen voor jullie volgende vriendentrip? Bekijk dan de beste steden ter wereld.