Wat kan je doen voor goedkoper internet?

Goed internet is voor vrijwel ieder huishouden in internet ontzettend belangrijk. We kunnen namelijk niet meer zonder. Dat is de harde realiteit. Voor een goede internetverbinding ben je echter best veel geld kwijt. Daarom hebben we wat tips verzameld zodat je hierop kunt besparen.

Hoelang zit je al bij dezelfde aanbieder?

Toen het internet nog in zijn kinderschoenen stond duurde het uren om een simpel liedje te downloaden. Ook betaalde je toen nog per minuut. Tegenwoordig is dat een vast bedrag per maand. Misschien zit je zelfs al jaren bij dezelfde aanbieder. Dat is dan ook direct de eerste bespaar tip, want wie weet kan het ergens goedkoper. Vroeger was het best een gedoe om over te stappen, maar tegenwoordig is dat allemaal snel gefixt. Het loont dus om vergelijkingssites in de gaten te houden en soms zal je zelfs bij een andere aanbieder een flinke korting krijgen.

Wat is je behoefte?

Het is ook belangrijk om jezelf de vraag te stellen wat je behoefte is. Ben je iemand die vaak gaat gamen met zijn vrienden? Dan is het belangrijk om een betrouwbare en razendsnelle verbinding te hebben. Als je slechts wat filmpjes op YouTube kijkt, artikelen leest en verder weinig op internet doet, dan kan je voor het goedkoopste pakket gaan.

tips goedkoper inernet in huis

Alles-in-1

Het kan ook zijn dat je nu nog een alles-in-1-pakket hebt, maar is dat wel zo verstandig? Misschien kijk je alleen nog via streamingdiensten naar je content dus heb je geen televisieabonnement nodig. Vaak laten dit soort pakketten je dus betalen voor zaken die je niet meer gebruikt.

Gebruik alleen mobiele data

Dit is alleen een optie voor mensen die amper internet gebruiken. Het is dan mogelijk om een smartphone te gebruiken als hotspot voor de sporadische momenten dat je internet nodig hebt. Hierdoor heb je geen internetabonnement nodig en ben je alleen het bedrag voor je mobiele databundel kwijt.

Combineren van pakketten

Sommige aanbieders geven korting wanneer je al bij een partner van hen een abonnement hebt lopen. Kijk daarom goed naar de provider van je telefoon en check of je korting krijgt wanneer je ook een internet abonnement afsluit bij een partner van hen.