Hoe krijg je een betere relatie?

Een relatie vraagt inspanning en toewijding. Nu het nieuwe jaar is begonnen is dit het ideale moment om een aantal goede voornemens voor je relatie op te stellen die jullie dit jaar alleen nog maar sterker kunnen maken. Van samen lachen tot vergevingsgezindheid naar elkaar, dit zijn de beste voornemens voor de liefde.

1. Houd het niet zo serieus

Natuurlijk is het belangrijk dat je het leven serieus neemt en goed met elkaar kan praten over serieuze zaken, maar houd het niet te serieus in jullie relatie. Daar heb je al snel genoeg van. Zorg er dus voor dat je met elkaar kan lachen en plezier kan maken. Want dit draagt bij aan een grotere tevredenheid in jullie relatie en zorgt voor een sterkere band. Heb jij je lolbroek al aan?

tips betere relatie voornemens 2023

2. Samen uitjes plannen

Vrouwen vinden het fantastisch als een man meer initiatief toont om samen op stap te gaan en daarnaast zorgen samen leuke dingen doen ook voor positieve energie. Een goed voornemen wat jullie relatie dan ook sterker zal maken: meer uitjes plannen en laat het een keer iets anders zijn dan een drankje doen of ergens een hapje eten.

3. Zorg voor meer intimiteit

Intimiteit is ontzettend belangrijk in een relatie en het is dan ook goed om hier in 2023 meer aandacht aan te geven. Hierbij hebben we het natuurlijk niet alleen over intimiteit tussen de lakens, maar ook over knuffelen, zoenen of intieme gesprekken over jullie wensen in de slaapkamer. Hoe meer intimiteit je ervaart, hoe gelukkiger je je voelt en dat is natuurlijk wat je wil!

4. Leg je telefoon weg

Een hele belangrijke die we nog wel eens kunnen vergeten: je telefoon wegleggen wanneer je met je partner bent. Vaak is het namelijk wel erg verleidelijk om even je Instagram te checken als je op date bent, maar doe dit in het vervolg niet meer. Op deze manier worden jullie niet gestoord en heb je echt even aandacht voor elkaar, waardoor je sneller echt een goed gesprek met elkaar voert.

voornemens voor een goede relatie in 2023

5. Wees vergevingsgezind naar elkaar

Soms kan een ruzie of discussie een lange tijd invloed hebben op een relatie, waardoor er een spanning in de lucht hangt die niet echt positief is. Een van de goede voornemens om jullie relatie dit jaar nog sterker te maken is door bij jezelf na te gaan hoeveel waar je nou echt hecht aan zo’n ruzie en of het wel echt nodig is om zo lang boos op elkaar te blijven? Wees dus wat meer vergevingsgezind naar elkaar en tel even tot tien.

6. Luister in een ruzie naar elkaar

Last but not least is het belangrijk om dit jaar goed naar elkaar te luisteren in een ruzie. Grote kans dat je vaak alleen bezig bent met het formuleren van je eigen argumenten wanneer jullie een akkevietje hebben. Eigenlij kzou je moeten luisteren naar wat de ander te zeggen heeft zodat diegene zich gehoord voelt. Probeer elkaar vanaf nu in een ruzie dus niet meer te onderbreken en luister eerst eens goed naar wat de ander vindt voordat je je begint te verdedigen. Misschien zit er wel een kern van waarheid in.