Koffie zorgt ervoor dat we überhaupt beginnen aan de dag

Alvorens we op de zaken vooruitlopen is het natuurlijk prettig te weten dat je in staat moet zijn om uit bed te komen. Nu is dat een hele klus, zeker omdat het kouder wordt buiten. Maar weet dat koffie je slaperigheid meteen doet verdwijnen. Als je dan eindelijk zover bent om jezelf naar het ‘koffiehoekje’ in je keuken te slepen, dan neemt de cafeïne het stokje over.

koffie ochtend illy MAN MAN

De meeste mensen denken dat cafeïne ervoor zorgt dat je energie krijgt en dat is ook zo, maar het is niet per definitie een ‘energetisch element’. Nee, cafeïne is een receptor voor adenosine. Deze stof zorgt voor ‘slaapdruk’ in je hersenen. Wanneer je cafeïne binnenkrijgt, wordt de werking van de stof geblokkeerd en opgenomen door de cafeïne in je lichaam. Et voila: je slaap verdwijnt als sneeuw voor de zon. Een sterk bakkie in de ochtend is dus in 9 van de 10 gevallen de basis voor ontwaken.

 

Haal het maximale uit de uren die je tegemoet gaat

’s Ochtends een kop koffie drinken is het moment om je planning op een rijtje te zetten en jezelf te motiveren het beste uit de dag te halen. We houden ervan om een inspirerend kopje koffie te drinken in de ochtend. Een comfortabele setting, kwaliteitskoffie en alle tijd van de wereld – althans, genoeg om niet gejaagd te zijn. Zo kun je even rustig wakker worden, de dag in je opnemen en jezelf mentaal voorbereiden op al het nieuws dat komen gaat.

koffie ochtend illy MAN MAN

Je doet het misschien niet iedere keer, maar de eerste kop koffie in de ochtend is perfect geschikt om je dagelijkse to-do list bij te werken. Stel haalbare doelen voor de dag en vink deze af zodra ze zijn voltooid. Hét moment om je motivatie een frisse boost te geven in de ochtend. Maak van elke dag een uitdaging.

goede kop koffie voordelen MAN MAN

Iperespresso machines

Illy €89,00 - 500,00 Shop nu

 

Laat je inspireren voor een geslaagde werkdag

Een dag beginnen met een goede kop koffie en een inspirerende omgeving is de key tot een succesvolle werkdag. Echter wordt je dagelijkse kopje koffie vaak geschonken in een inspiratieloze kop. Dit doet teniet aan de kwaliteitskoffie die jij in de ochtend drinkt. Een ‘saaie bak koffie’ kan een enigszins creatieve ruimte omtoveren tot een geestdodend hol – eentonig en slaapverwekkend. Dit zal die ochtenddrempel alleen maar verhogen, met een zware rit richting werk als gevolg. Als er iets is wat je niet wil, dan is het de dag starten met een 1-0 achterstand.

goede kop koffie illy MAN MAN

De Illy Art Collection x Marc Quinn past perfect in het creatieve ochtendbeeld dat wij voor ogen hebben. De kunstwerken van de Britse kustenaar hebben vaak te maken met de afstandelijke relatie die we hebben met ons eigen lichaam – zo ook zijn nieuwe collectie.

De ogen zijn de spiegel van de ziel

De zogeheten “Iris”-collectie omvat zes ogen, individueel afgebeeld in hun uniekheid. De ogen zijn op een dusdanige wijze vergroot dat ze de meest intieme essentie weten vast te leggen, met als doel: alles onthullen dat verder gaat dan slechts de blik en reiken tot de ziel van het bestaan. Iedere ziel is uniek en onherhaalbaar – net als de iris van elk persoon, net als de Illy-blend.

 

goede kop koffie ochtend MAN MAN

Een combinatie van kwaliteit en kunst

We hoeven jullie niet te vertellen dat er een gedegen kwaliteitsverschil aanwezig is bij koffie. Aangezien het de kleine dingen zijn die vaak groots uitpakken, willen we jullie dan ook op ’t hart drukken altijd voor kwaliteit te kiezen. Een kopje zoals hierboven, koffie van Illy en genoeg tijd om in alle rust te genieten van je creatie: dát is de perfecte formule voor iedere ochtend.