Een paar weken geleden werd ook mijn eerste grijze haar realiteit en uit mijn hoofd getrokken. Enerzijds doet dit pijn. Anderzijds is dit het teken dat van volwassenheid. Dit is het punt dat Converse worden verruild voor brogues. Dat DUO bij je aanklopt om je studieschuld af te lossen. De tijd dat we ons rechtvaardig mogen vergelijken met een George Clooney.

Het is niet nodig om naar direct naar de kapper te sprinten en een Justin Bieber-Blond coupe aan te snijden. Rustig aan. Grijs worden is niets ergs. Misschien brengt het volgende stuk tekst wat rust in je hoofd.

Van kleur naar grijs

Maar hoe kan het eigenlijk dat sommige mannen eerder grijs worden dan anderen? Je hebt van die geluksvogels die tot hun vijftigste met gezegend zijn met gitzwarte manen, waar andere begin hun dertigste levensjaar hun pigment al gedag hebben moeten zeggen. Grijze haren ontstaan dan ook doordat het pigment dat verantwoordelijk is voor jouw haarkleur er geen zin meer in heeft. Dit zit in de genen, maar je levensstijl kan hier ook een rol in spelen. Stress of slechte voeding kunnen ervoor zorgen dat het vergrijzingsproces versnelt.

Maar zal een lager stressniveau en betere voeding er dan voor zorgen dat je minder snel grijs wordt? Tot op zekere hoogte. Vitamine B schijnt te helpen, dus voeg daar wat meer van toe aan je dieet. Maar verwacht niet dat je die kleurrijke kop tot je zeventigste in stand houdt. En als het in je genen zit, kan je sporten, veganistisch eten en goed slapen wat je wilt, grijs word je toch wel.

Beste grijze coupe

Ja, dat moment is daar. Je moet eraan geloven. Je prachtige, vertrouwde, jonge haardos heeft plaats gemaakt voor grijze slierten. Man, wat nu? Geen stress. You got this, maar je moet het wel even netjes laten knippen. Stijlicoon Nick Wooster is een grijze koning. Opgeschoren zijkant, langer aan de bovenkant. Zoek een goede barber om je haar in model te laten snijden.

grijze-haren-3

Maar ook lang haar biedt je grijze lokken een podium. Vooral als je in de overgangsfase naar grijs zit is het knippen van je haar in laagjes perfect, zodat de grijze haren zich perfect vermengen met je huidige haarkleur. Neem een voorbeeld aan Pierce. Neem eigenlijk gewoon altijd een voorbeeld aan Pierce. Een goed kapsel is de helft van het werk.

grijze-haren-2

Hoe verzorg je het?

Grijze en witte haren hebben aandacht nodig. Meer dan je voorheen gewend was. Kies een conditioner die groei bevordert.

grijs-worden-shoplink1

Conditioner

American Crew €12,95 Shop nu
Screen Shot 2016-03-14 at 08.00.33

Conditioner

Blind Barber €19 Shop nu

Als je toch wilt blijven strijden en niet wilt toegeven aan een pigmentloze coupe, zorg dan dat je die grijze jongens subtiel camoufleert. Niet dat je van de een op de andere dag weer met gitzwart haar aankomt. Gebruik bijvoorbeeld één van de onderstaande producten. Dit moet je wel om de vier weken aanbrengen, maar het zorgt voor een iets natuurlijkere overgang dan een verfsessie bij de kapper.

grijs-worden-shoplink2

Cover 5'

L'Oréal Homme €18,95 Shop nu
Haarkleur blond MAN MAN

COVER 5' AMMONIAKVRIJE GELKLEURING LOTION 7

L'Oréal Homme €25 Shop nu

Inspiratie

Mocht je nog wat inspiratie willen, de onderstaande heren hebben hun volwassenheid met open armen in ontvangst genomen.

grijze-haren-13 grijze-haren-12 grijze-haren-11 grijze-haren-8 grijze-haren-7 grijze-haren-9 grijze-haren-10 grijze-haren-6 grijze-haren-5 grijze-haren-4 grijze-haren-1 grijze-haren-14