Gezonde pannenkoek-recepten

We zijn aan het werken aan onze summerbody en die sixpack komt niet vanzelf (tenzij je hem wilt kopen in de supermarkt). Daarom zijn we vaak op zoek naar gezonde recepten om toch aan onze cravings te voldoen.

1. Green Juice kiwi pannenkoek

Deze Green Juice Kiwi pannenkoeken zijn perfect als lunch of ontbijt. Ze zitten vol met vitamines en mineralen en zijn perfect voor de mannen die willen genieten van een pancake op een verantwoorde manier.

groene pannenkoek

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • 2 eieren
  • 1 banaan
  • 1 kiwi
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 1 schep Green Juice
  • Extra vierge kokosolie
  • Eventuele toppings: honing, Griekse yoghurt, rauwe cacaonibs, kokosrasp

Bereidingswijze

  1. Pak je blender of keukenmachine en stop hierin de eieren, banaan, kaneelpoeder en de Green Juice in. Pureer of blend dit tot een gladde massa.
  2. Verhit een klein beetje kokosolie in een koekenpan. Bak van het beslag kleine pannenkoekjes.
  3. Stap de pannenkoekjes bovenop elkaar op een bord.
  4. Snijd de kiwi in kleine stukjes en leg deze bovenop de stapel met pannenkoekjes.
  5. Optioneel: garneer de pannenkoekjes met extra toppings naar keuze.
  6. Je pannenkoekjes zijn helemaal klaar, smullen maar.

2. Appel-kwark pannenkoeken

Is appeltaart je favoriet? Dan is dit dé gezonde pannenkoek voor jou. Het gaat hierbij om een appel-kwark pannenkoek die zeker een keer geprobeerd wil hebben. Wij laten je zien hoe je deze maakt.

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 1 appel
  • 1 ei
  • 40 gram havermeel (mocht je veel aan het sporten zijn en letten op je eiwitten, dan kun je de helft vervangen door dezelfde hoeveelheid eiwitpoeder toe te voegen)
  • 75 gram lactosevrije kwark
  • 50 milliliter amandelmelk
  • snufje kaneel

Bereidingswijze

  1. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in schijfjes.
  2. Meng in een kom het ei, de kwark en de melk. Voeg hier vervolgens het meel en de kaneel aan toe.
  3. Verhit een beetje olie of bakspray in een pan. De pannenkoekjes kun je op twee verschillende manieren bakken. Je kunt de appel in het beslag dippen en deze vervolgens bakken in de pan. Of je doet een beetje beslag in de pan en leg hier het appelschijfje in. Aan jou de keuze, of je probeert ze allebei een keertje.
  4. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin en top ze eventueel af met wat yoghurt, fruit of andere toppings naar keuze.

3. Havermout pannenkoekjes met perencompote

Als je niet zo van appels houdt maar wel van peren, dan is dit misschien de pannenkoek voor jou. Het gaat hier om gezonde havermout pannenkoekjes met perencompote.

Ingrediënten (voor zes kleine pannenkoekjes)

  • 50 gram havermout
  • 50 gram boekweitmeel
  • 100 milliliter amandelmelk, ongezoet
  • 2 eieren
  • 1 vanillestokje
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 peren
  • 1 theelepel kaneel
  • een handje walnoten
  • kokosolie

Bereidingswijze

De pannenkoekjes:

  1. Stop de havermout en het boekweitmeel in een kom en schep dit even goed door elkaar.
  2. Voeg aan dit droge mengsel de amandelmelk toe.
  3. Kluts in een apart kommetje de eieren en voeg deze vervolgens toe aan het beslag.
  4. Roer het beslag goed door. Een glad beslag wordt het niet, het zal een beetje ‘klonterig’ zijn door de stukjes havermout. Mocht je hier niet van houden, dan kun je er altijd voor kiezen om het mengsel eventjes te blenden.
  5. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg deze samen met de bakpoeder toe aan het beslag. Schep dit vervolgens goed door elkaar.
  6. Verhit wat kokosolie in een pan en bak de kleine pannenkoekjes.

De compote:

  1. Mocht je harde peren hebben, schil deze dan eerst en kook ze vervolgens 1 a 2 minuten in een klein laagje water. Bij rijpe peren prak je ze direct tot een compote en stop in een steelpannetje om te verwarmen.
  2. Laat ze vervolgens afkoelen en prak hierna tot een compote. (Deze stap kan je overslaan als je rijpe peren hebt)
  3. Voeg de kaneel toe en roer het door.
  4. Aan de compote voeg je de walnoten toe.
  5. Serveer de compote en beetje warm op de pannenkoekjes.