Lezen is een hobby

Succesvolle namen zoals Bill Gates en Warren Buffett geven ook als tip dat je veel moet lezen. Dit zeggen ze omdat lezen veel voordelen heeft, zoals het uitbreiden van je kennis en woordenschat. Ook is het verbeteren van creatief denken een voordeel van lezen. Buffet zou tot acht uur per dag lezen, zonder afleidingen. We snappen dat dat misschien niet helemaal realistisch is voor jou. Begin dus klein. Kijk eens naar het aantal schermtijd uren en kijk of je wat van die minuten kunt ruilen voor tijd met een boek.

Nu zullen veel mensen je vertellen dat je alleen non-fictie moet lezen, maar wij denken dat een mix goed is. Er zijn talloze gezondheidsvoordelen verbonden aan het lezen – van het verlagen van het risico op dementie tot het verminderen van stress – en deze voordelen zijn niet alleen verbonden aan één genre.

Netwerken, altijd en overal

Het gaat er niet om wat je weet, maar wie je kent. Succesvolle mensen begrijpen het belang van netwerken, weten wat ze willen halen uit een netwerkmogelijkheid en komen goed voorbereid en goed geïnformeerd voor de dag. Zelfs in de wereld van vandaag, waar mensen blijkbaar hun leven beleven op zogenaamde ‘sociale’ netwerken, kan niets tippen aan de mogelijkheid om persoonlijk met mensen te connecten. In deze tijd is het persoonlijke contact eigenlijk nog belangrijker dan voorheen.

wat hebben succesvolle mensen gemeen

Hoe groter en diverser je contactenboek is, hoe meer kansen er zijn om kennis, advies en werkgelegenheid te delen en te ontvangen. Uiteindelijk draait het om oprechte interesse, het vermogen om te luisteren, hoe je je tijd investeert en dat je in de juiste kamers bent op het juiste moment.

Georganiseerd je leven leiden

Uiterst succesvolle mensen weten precies wat ze gaan doen en wanneer ze het gaan doen. Je geest is bedoeld voor het hebben van ideeën, niet voor het vasthouden ervan. De basis van een goede organisatie is alles opschrijven, duidelijke doelen en doelstellingen hebben en je tijd effectief rondom deze doelen beheren.

Dagen vroeg beginnen

Er werd veel gelachen om het schema van Mark Wahlberg (dat begint om 2:30 uur ’s ochtends, gevolgd door een training om 3:40 uur), maar er valt wel iets te zeggen over vroege ochtenden. Apple CEO Tim Cook staat om 4:30 uur op, voormalig CEO van Xerox, Ursula Burns, om 5 uur ’s ochtends en voormalig Proctor & Gamble-voorzitter Alan G. Lafley om 5:30 uur. Het is een veelvoorkomend thema.

routine van succesvolle mensen

Oké, we moeten toegeven dat slaap belangrijk is. Slaaponderzoek vertelt ons dat sommige mensen natuurlijker geneigd zijn naar vroege of latere ochtenden, maar gewoon proberen om gedurende een week 15 minuten eerder op te staan is een lonende oefening. Studies wijzen op minder uitstelgedrag bij vroege vogels, maar de meest bevredigende effecten zijn een gevoel van frisheid en mentale helderheid.

Genoeg slaap per dag

Je kunt tegenwoordig geen podcast luisteren zonder dat iemand je vertelt hoe belangrijk slaap is. Terecht. Slaap is een essentieel onderdeel van het functioneren als mens. Hoe meer slaap je krijgt, hoe beter. Elke succesvolle atleet zal goede slaap noemen als een essentieel onderdeel van succes. Serena Williams volgde een beroemd en strikt slaapritueel ter voorbereiding op haar Wimbledon-succes in 2018, dat slechts 10 maanden na de traumatische bevalling plaatsvond. Tom Brady zou naar verluidt ook vóór zijn kinderen naar bed gaan om ervoor te zorgen dat hij acht gezonde uren slaap krijgt. Creëer een routine, optimaliseer je bed en haal je uren binnen.

Mediteren wordt een gewoonte

Ben jij een beginner? Dan kan je vast wel wat hulp gebruiken. Een groot aantal apps biedt de perfecte introductie tot meditatie. Slechts 20 minuten per ochtend zal een merkbaar effect hebben op je mindset en helderheid van denken.

Het beheersen van zelfevaluatie

Zelfevaluatie is essentieel voor succes. Het is de gewoonte van doelen stellen, bijhouden waar je staat en de voortgang beoordelen. Het is ook goed om kritisch op jezelf te zijn, maar niet té kritisch. Je mag best ook eens voor jezelf klappen voor wat je hebt bereikt in je leven.