Wees dankbaar

“Dankbaar? Dat ben ik genoeg”, denk je nu vast. Maar uit je het ook genoeg? Dit zal je nog tegenvallen. Stuur er eens wat vaker een dankmailtje uit of geef iemand een compliment over hoe de dag is verlopen. Onderzoek toont aan dat iets aardigs doen voor een ander, hormonen van geluk bij onszelf vrijmaakt. Daarnaast kan de ander zijn dag niet meer stuk en kun je ineens complimenten terug verwachten.

Gemeenschappelijk doel

Start met het creëren van jouw eigen community. Het helpt om aan het begin van elke werkweek vast te stellen waar jij en je collega’s het eigenlijk voor doen. Zo zal je merken dat dit doel in alle producties wordt doorgevoerd en is het waarschijnlijker dat er nieuwe ideeën worden geopperd.

geluk werk man man

Terugkijken op probleemsituaties

Je hoeft niet altijd alleen maar aan de positieve situaties terug te denken. Van negatieve momenten leer je misschien nog wel meer. Bedenk je hierbij hoe je hebt gehandeld om dit op te lossen en wat je dit heeft opgeleverd. Dit geeft ons een positievere kijk op het leven en zorgt voor vertrouwen in wat er nog komen gaat.

Geïnspireerd door anderen

Leren van fouten is heel belangrijk, alleen moeten we hier niet al te lang in blijven hangen. Sta net zo goed stil bij positieve ervaringen als bij de negatieve. Bijvoorbeeld door iedereen post-its op te laten hangen met gedachtes, quotes en ervaringen, die je verder zullen helpen in het leven. Inspiratie en geluk gegarandeerd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Blijf in beweging

Doe zo veel mogelijk in beweging. Dat gaat nog best lastig als je computerwerk doet, maar het is totaal niet nodig om de hele dag achter je bureau geketend te blijven zitten. Rondlopen en stretchen werkt positief voor de productiviteit. Daarnaast neemt onze creatieve input met maar liefst 60% toe wanneer een meeting wordt gehouden tijdens een kleine wandeling.

Rustmomenten

Geen succesvol persoon kan aan de top blijven staan zonder zijn benodigde portie rust. Doe minimaal één keer per dag iets voor jezelf. Iets wat je niet per se hoeft, maar wat je leuk vindt om te doen. Bijvoorbeeld vijf minuten koffiepauze inlassen en helemaal niets uitvoeren. Of lekker een half uurtje powernappen. Gelijk een goed excuus, want ja: we werken nou eenmaal harder wanneer we goed uitgerust zijn.