Wat is No Nut November?

Een aantal van jullie hebben waarschijnlijk wel gehoord van No Nut November. Voor iedereen die er nog nooit van heeft gehoord: het is eigenlijk heel simpel. Mannen gaan de uitdaging aan om de hele maand november door te komen zonder hun hoogtepunt te bereiken.

Sommige mannen zeggen dat het stoppen met jezelf een handje geven de geestelijke gezondheid kan verbeteren. Hierdoor krijgen ze een boost aan zelfvertrouwen en zullen ze zich over het algemeen beter voelen. Toch worden deze gezondheidsvoordelen betwist door mensen die daadwerkelijke een medische opleiding hebben genoten.

No Nut November begon voornamelijk als een anti-doe-het-zelf-platform, maar breidde zich uiteindelijk uit tot alle activiteiten waarbij een hoogtepunt wordt bereikt.

no nut november

Waarschuwing voor de mogelijke gevolgen

Het is best bewonderenswaardig te noemen als iemand een hele maand lang de verleiding kan weerstaan. Al blijft een arts mensen waarschuwen dat het doen van No Nut November enkele bijwerkingen kan hebben. Dr. Karan Raj heeft de deelnemers van No Nut November gewaarschuwd dat hun ‘apparaat’ het waarschijnlijk niet vol zal houden, of ze dat nu willen of niet.

De dokter legde uit dat mannen die in november aan geheelonthouding doen, de bijwerking konden verwachten van ‘meer natte dromen’. Iets wat juist niet de bedoeling is van de uitdaging. “Natte dromen, of ‘nachtelijke emissies’, gaan niet altijd over opwinding,” legde hij uit over de bijwerking die No Nut November ter discussie zou kunnen stellen.

“Nachtelijke emissies zijn een manier voor het lichaam om het oude mannelijke ‘goedje’ op te ruimen. Dat ‘goedje’ heeft namelijk een houdbaarheidsdatum. Dus als je je ‘apparaat’ een tijdje niet hebt afgevuurd, raakt je lichaam het oude spul kwijt terwijl je slaapt. Dit allemaal zodat het ‘goedje’ van de tap vers blijft. Eigenlijk ben je een recyclingfabriek, alles wat de houdbaarheidsdatum heeft bereikt of niet is opgebruikt, wordt afgebroken en opnieuw door je lichaam opgenomen.”

Mislopen van een goede nachtrust

De dokter legde ook uit dat als je de geslachtsklieren niet zo nu en dan leegmaakt, “je misschien een goede nachtrust misloopt, omdat als een man eenmaal zijn lading heeft opgeblazen. Dit leidt tot een stijging van het niveau van het hormoon prolactine dat de slaap bevordert.” Dus, als je No Nut November probeert te doen. Wees je er dan van bewust dat je het risico loopt dat je streak wordt verbroken door natte dromen. Bovendien kost het jezelf waarschijnlijk ook nog eens een diepe slaap.