“Beste beslissing van mijn leven”

Met jezelf ‘spelen’ is normaal onderdeel van het leven van de meeste mensen, toch was er één man op het internet die het tijd vond voor een verandering. Wat blijkt: het beviel hem zo goed dat hij dit de beste beslissing uit zijn leven noemt. De anonieme man vertelde zijn verhaal op de website Reddit en legde uit waarom zijn leven zoveel verbeterd is.

Hij ‘speelde’ 90 dagen lang niet met zichzelf en dat beviel hem zo goed, dat deze man besloten heeft er helemaal mee te stoppen. Hij vertelde: “Ik had geen idee dat ik 3 maanden bezig was, omdat ik mijn ‘streak’ niet vaak controleerde, misschien eens in de 1-2 weken, wat volgens mij de sleutel was in mijn onthouding.”

Positieve veranderingen

De man vervolgde zijn verhaal door uit te leggen dat hij in die 90 dagen “meer energie had, mijn hersenen stopte met het erotisch overdenken van normale dingen. De hersenmist die ik had is zo goed als verdwenen, alles is een stuk helderder nu”. 

De extra energie die hij kreeg van zijn nieuwe lifestyle hielp hem ook op vele andere vlakken. Tijdens het sporten voelde hij zich veel energieker en daardoor heeft hij ook lichamelijk  een enorme vooruitgang gezien. Ook vond hij het makkelijker om te socializen en gesprekken te beginnen met anderen. De man beweerde namelijk dat het onthouden van zelfplezier hem meer discipline gaf en hem hielp met opstaan op vroege ochtenden als hij geen zin had om uit bed te komen.

Mensen reageerden verschillend op de man. De ene feliciteerde hem met zijn ‘overwinning’ en vertelde dat zijn verhaal hem ook inspireerde om hetzelfde te gaan doen. Ook waren er veel andere mensen een beetje sceptisch over de ervaringen van de beste man. Zij betwijfelen of het allemaal wel zo werkt.