Gevaarlijke bestemmingen op onze aardbol

Eigenlijk zijn er een heleboel landen in de wereld waar je even twee keer over na moet denken voor je er naartoe gaat. Er zijn heel veel factoren die ervoor zorgen dat landen het bezoeken waard zijn. Maar er zijn ook genoeg kenmerken die ervoor kunnen zorgen dat je liever een andere bestemming kiest. Wij geven je een opsomming van de 5 gevaarlijke bestemmingen om in je eentje te bezoeken. Hoewel alleen reizen ook wel iets heeft, raden we jullie in dit geval aan om wel met een groep te gaan.

Houd bij de onderstaande bestemmingen wel in je achterhoofd dat er natuurlijk ook positieve factoren zijn en dat het niet het gehele land betreft.

Gabon

Grote kans dat je niet eens eerder van dit land gehoord hebt. Gabon staat er onder andere om bekend dat het wegennetwerk maar voor de helft is aangelegd. En een functioneel wegennetwerk is nou net één van die dingen die je nodig hebt om goed te kunnen reizen, niet? Ook is er op het moment sprake van vele rellen, die steeds meer gaan lijken op een burgeroorlog. Dit komt doordat de bevolking het niet eens is met de herverkiezing van de president Ondimba.

Mexico

Je zou niet verwachten dat Mexico zou ontbreken in een lijstje met gevaarlijke bestemmingen. En ja hoor, uiteraard staat het land van tequila en de maya’s in deze lijst. En met genoeg redenen ook. Mexico overtreft al jarenlang elke keer zijn eigen record als het gaat om meeste vermoorde mensen in een jaar. Dit komt onder andere door de oorlogen tussen de vele cartels die het land rijk is. Die cartels brengen nog een hoop andere misdaden met zich mee. Wat dacht je van dingen als drugssmokkel en een grote mate van corruptie. Dat soort taferelen zijn leuk om vast te leggen in een Spaanstalige serie op Netflix. Maar wij weten wel zeker dat dit niet zo’n leuke ervaring zal zijn in het echte leven.

gevaarlijke bestemmingen alleenreizigers MAN MAN

Afghanistan

Afghanistan is regelmatig in het nieuws door de ‘Afghaanse Oorlog’ ,die al sinds 2001 bezig is. Plaatsen zijn moeilijk bereikbaar en het kan voorkomen dat jij je niet welkom voelt. Een deel van de bevolking heeft een lichte afkeer voor vreemdelingen door het feit dat onder andere Amerika zich met allerlei zaken bemoeit in het land. Dit betekent echter zeker niet dat we moeten generaliseren; het geldt natuurlijk niet voor iedereen. Gastvrijheid is namelijk wel iets dat er bij de cultuur met de paplepel wordt ingegoten. Afghanistan kent vele bijzondere culturele plekken. Ook is het rijk aan vele mooie natuur met bergen van wel 7 kilometer hoog. Al raden wij, door alle trammelant die nog steeds aanwezig is, goed rekening te houden met de bestemmingen binnen dit land.

Zuid-Soedan

Dit land staat erom bekend dat het het nieuwste land ter wereld is. Op 9 juli 2011 scheidde het zich af van het grotere Soedan. Je zou misschien bij jezelf denken dat een nieuw land het checken waard is. Misschien kan dit nieuwe land zich wel meten met de andere toeristenbestemmingen. Nou als je dat denkt, heb je het mis. Zuid-Soedan maakt als nieuw land op de wereld niet echt een goede start. Het is een van de armste landen ter wereld en het stikt er van de conflicten tussen de vele bevolkingsgroepen. Daarbij kent het net als het eerdergenoemde Gabon meer zandwegen dan gewone wegen. Dit maakt reizen (en vuchten) door dit land er zeker niet makkelijker op.

gevaarlijke bestemmingen alleenreizigers MAN MAN

Venezuela

Mexico mag dan wel steeds zijn eigen record overtreffen als het gaat om aantal doden door moord. Venezuela spant de kroon wereldwijd. In geen een land worden zo veel moorden gepleegd als hier. Natuurlijk klinkt dit feit alleen al op zijn zachts gezegd ‘niet zo gezellig’. Maar er zijn nog genoeg andere redenen om dit land over te slaan als je op reis gaat. Zoals je misschien al had gehoord, heeft de nationale munt last van hyperinflatie. Om maar even een voorbeeldje te geven; het papiergeld dat nu in omloop is, is minder waard dan wc-papier. Dit is nu dan ook de voornaamste functie geworden van deze biljetten. In Venezuala mag je dan wel een lekker evenaar-zonnetje boven je hoofd hebben. De natuur in het land mag dan wel nog zo mooi zijn. Als je dit land wil bezoeken moet je toch even twee keer na denken.

Waarschijnlijk heeft dit artikel met al z’n gevaarlijke bestemmingen je niet echt geïnspireerd tot het plannen van een leuke vakantie. Waar je misschien wel geïnspireerd van raakt, is het plannen van een voetbalreis door Europa.