Het spannende verhaal van Gotti

Deze spannende docuserie vertelt het verhaal over de zaak van John Gotti. Dit is overigens niet de eerste keer dat deze zaak aan het licht wordt gebracht. Zo werd deze maffiabaas al eens gespeeld door John Travolta, in de film Gotti. Nu besloot Netflix om er een documentaireserie over te maken, en met groot succes. De makers van de documentaire duiken in de maffiawereld van New York. Dit zijn tevens ook de makers van Fear City, die zich ook in New York afspeelt. Documentairemaker Sebastian Smith neemt de kijkers mee in het verhaal dat zich afspeelde voordat de New Yorkse maffialeider John Gotti in december 1990 werd gearresteerd.

Gotti stond vanaf 1985 bekend als een gokverslaafde moordenaar. Wanneer ze erachter komen dat maffiabaas Paul Castellano wordt vermoord, beginnen velen te vermoeden dat Gotti hierbij betrokken is. Al snel na de dood van Paul Castellano profileert Gotti zich als de nieuwe leider van de onderwereld. Deze documentairereeks doet veel denken aan maffiafilms. Daarnaast komen er ook nog echte maffiosi aan het woord. Ook de agenten en advocaten die Gotti achter de tralies wilden krijgen zijn in deze documentaire te zien en doen hierin hun verhaal. Kortom, deze spannende serie volgt de strijd van de FBI om de beruchte maffiabaas John Gotti op te pakken en belicht beide kanten van het verhaal, wat het geheel erg spannend en interessant maakt.

Bekijk hieronder de trailer van de serie Get Gotti:

 

IMDb score en de reactie van Netflix-kijkers

Deze nieuwe Netflix-serie scoort hoog op IMDb. Zo krijgt Get Gotti een 7.1 van de 10 sterren. De serie was zelfs binnen een dag na de release al de meest bekeken serie in Amerika en staat momenteel op plek #4 in de top 10 van series in Nederland vandaag op Netflix. Hieronder nog een aantal reacties van kijkers: