1. De SOA test geschiedenis

Misschien wat ongemakkelijk om er meteen de eerste keer over te beginnen, maar wel nodig. Start het gesprek luchtig, vraag haar heel rustig wanneer ze voor de laatste keer een SOA test heeft gehad en of dat überhaupt van belang is. Wat je niet hoeft te bespreken is het aantal teesten of het aantal bed partners. Dit zorgt alleen maar voor onzekerheden. Het belangrijkste is dat je niet voor onaangename verassingen komt te staan.

2. Het ‘dit vind ik (niet) fijn’ gesprek

Vertel elkaar wat je wel of niet fijn vindt. Dit kan soms moeilijk zijn om over te praten, vooral als je elkaar nog niet zo lang kent. Maar voor een gezond seksleven is dit het belangrijkste gesprek. Wanneer je het lastig vindt om dit in detail te bespreken, kun je ook met een alternatief komen dat je graag wilt proberen, zonder letterlijk te zeggen dat je iets niet fijn vindt.

gesprek-seksleven-manman

3 Het frequentie gesprek

Dit hoeft niet per se een gespreksonderwerp te zijn, maar wanneer jij het iedere dag wilt doen en zij één keer in de maand, kan dit een probleem worden. Dan wordt het toch wel tijd om te kijken of jullie hier een compromis in kunnen sluiten of hoe jullie ervoor kunnen zorgen dat er voor beide het beste uit te halen valt. Onthoudt in ieder geval dat er geen standaard nummer is wat het beste zou werken. Wanneer jullie tevreden zijn is het goed.

4 Fantasieën

Iedereen fantaseert wel eens. Maar wanneer je deze fantasieën naar elkaar uitspreekt, kunnen jullie er misschien voor zorgen dat ze werkelijkheid worden. Wanneer zij graag seks op een openbare plek wil hebben, maar jij voelt hier niets voor, kijk dan of er een compromis voor jullie beide is.

gesprekken-seksleven1-manman

5 De taal van de liefde

Zorg dat je van elkaar weet hoe de ander zich geliefd voelt. Volgens het boek ‘The 5 Love Languages‘ geven en ontvangen mensen romantiek op 5 verschillende manieren, namelijk: via cadeaus, quality time, liefdesbevestiging of complimenten, hoe diegene doet en fysieke aanraking. De een voelt zich door het krijgen van complimenten erg geliefd, terwijl de ander veel meer waarde hecht aan quality time. Ook al verschillen jullie hierin, jullie kunnen toch in elkaar behoefte voorzien door hier over te praten.

Of je nu net een paar maanden samen of al tien jaar getrouwd bent, praten over seks blijft belangrijk. Je behoeftes aan materiële dingen blijven ook niet voor tien jaar hetzelfde. Zo veranderen je behoeftes omtrent seks ook. Naast de communicatie kunnen deze tips ook bijdragen aan een beter en gezonder seksleven.