Waar staat de merknaam ASOS voor?

De naam ASOS hoor je regelmatig voorbijkomen. Ondanks dat je er waarschijnlijk wel eens wat besteld zal hebben en je de zwart-wit gekleurde pakketjes zo voor je kan halen, weet je waarschijnlijk toch erg weinig over de webshop. Zo heeft de naam ASOS daadwerkelijk een belangrijke betekenis voor het merk. Maar hier blijft het niet bij. Er is namelijk ook een manier hoe je ASOS moet uitspreken en dat doen wij allemaal verkeerd.

 

Zoals je misschien al had verwacht is ASOS een afkorting. Maar wat betekent het? Het staat voor ‘As Seen On Screen’. Deze naam is bedacht omdat het kledingmerk in eerste instantie een website was waar je verschillende replica outfits van beroemdheden uit films en televisieprogramma’s kon kopen. Op deze manier wisten mensen waar zij naartoe moesten als zij een aantal leuke outfits zagen in een film of televisieprogramma. Een paar jaar later besloot het merk naast de replica’s van beroemdheden ook extra kleding te verkopen en kon de oude naam dit niet verder overbrengen. Daarom ontstond dan ook de naam ASOS. Verbaasd? Dan ben je niet de enige. Fans hadden dit namelijk echt niet verwacht en reageren massaal op het weetje op social media.

Hoe spreek je het uit?

Nu we weten waar het merk voor staat, is er nog iets wat we recht moeten zetten, namelijk de naam hoe je ASOS uitspreekt. Wij Nederlanders spreken de naam namelijk regelmatig uit als ‘Aah-sos’, terwijl de juiste uitspraak toch echt: “A-sauce” blijkt te zijn. Weten we dat ook weer en met deze feitjes kun je goed op scheppen wanneer je vriendin weer eens wat besteld heeft bij ASOS.