Geruchten over GTA 6: wat wordt de prijs van deze game?

GTA V staat na bijna 10 jaar nog steeds op de #1 positie van allerduurste game ooit gemaakt. De productiekosten kwamen neer op 265 miljoen dollar, omgerekend een kleine 247 miljoen euro. Ter vergelijking: Call of Duty Modern Warfare 2 staat op de tweede plek en kostte 250 miljoen dollar (met als kanttekening dat de productiekosten maar 50 miljoen waren en de overige 200 miljoen in marketing zijn gepompt).

Veel geld, horen we jullie denken. En jullie hebt geen ongelijk. Maar ondanks dat de game 265 miljoen kostte om te maken, verdiende Rockstar (de studio achter GTA VI) op de releasedag al 800 miljoen dollar. Een prima investering dus. Maar met het nieuwe deel maken de heren van Rockstar het wel erg bont: naar verluidt ligt het budget van GTA 6 rond de twee miljard dollar.

Maar nou komt het: de geruchten gaan dat GTA 6 misschien wel eens 150 dollar gaat kosten. Dit zijn enkel geruchten maar het zou toch wel erg merkwaardig zijn, vooral gezien het feit dat een gloednieuwe game normaliter tussen de 60 en 70 dollar kost. Voor de wiskundig minderbegaafden onder ons: dat zou betekenen dat GTA 6 meer dan het dubbele zou kosten van een normale game.


Zie hierboven de eerste gelekte beelden van GTA 6

Joe Rogan op de radio

Maar er zijn nog meer geruchten! GTA staat bekend om hun iconische radiozenders die je kan beluisteren als je in een auto zit. En volgens een betrouwbare bron, meldt Audioviser, zal GTA 6 afleveringen van ‘The Joe Rogan Experience” bevatten als onderdeel van hun radio line-up.

Voor de mensen die niet bekend zijn met Joe Rogan: naast dat hij host is van een van de meest populaire podcasts ter wereld is Joe ook stand-up comedian en UFC-commentator. In zijn podcast heeft hij vaak comedians, filosofen, celebs en wetenschappers te gast. Zelfs Elon Musk heeft weleens bij Rogan aan tafel gezeten. Echter zijn zijn gasten soms best controversieel, dus er is nu al best wat commentaar op de geruchten.

Gelekte memo

En als kers op de taart verscheen er deze week ook een gelekte voicememo. In deze memo hoor je dat de game aanstaande oktober gaat worden aangekondigd, waarschijnlijk gepaard met een trailer, en dat de game in oktober 2024 zal releasen. Maar er is goede reden om te geloven dat deze geruchten over GTA 6 incorrect zijn. Veel mensen beweren dat de voicememo AI-generated is.

Linksom, rechtsom, het is een mooie week voor GTA 6 fans met al deze geruchten. En wat ons betreft kan het nieuwe deel niet snel genoeg komen.