Het leven op cruises is een droom voor dit koppel

Marty en Jess Ansen zijn een getrouwd stel uit Australiƫ en zijn sinds juni 2022 precies 51 keer achter elkaar op cruise geweest. Ze zijn trouw gebleven aan Princess Cruises en vertrouwen hen met hun pensioentrips over de hele wereld. De doorgewinterde reizigers zijn in totaal 31 keer op cruise geweest, wat neerkomt op meer dan drie jaar(!) op zee.

In een gesprek met PEOPLE zei het stel dat hun beslissing om op zee te leven tijdens hun pensioen te wijten is aan de inflatie en de hiermee gepaarde stijgende kosten van levensonderhoud. Ook waardeert het stel de goede service aan boord en de rustige omgeving van het leven op cruiseschepen.

Het stel vertelde: “De cruiselifestyle is zeer efficiĆ«nt. Je hoeft je bijvoorbeeld geen zorgen te maken over het betalen van huur of een hypotheek, het doen van boodschappen of de was doen. We zijn geen jonge mensen meer, cruisen is veel goedkoper dan naar een bejaardentehuis gaan en het betekent dat we de wereld kunnen blijven rondreizen.”

Het paradijsleven op het cruiseschip

Ze vinden het leuk dat elke dag anders is, met schepen die naar nieuwe bestemmingen reizen en verschillende cruises met hun eigen activiteiten, maar ze hebben nog steeds een routine weten te ontwikkelen rond alles. Ze benoemen namelijk dat ze nog elke dag tafeltennissen. Couple goals.

De twee zijn overgrootouders op het land, maar ze beschouwen de bemanning en passagiers van de Princess Cruise als hun eigen familie aan boord. Het mooiste van alles: het lijkt erop dat zij hetzelfde voelen, met Jess die onlangs verrast werd met een verjaardagsfeestje: “We verwelkomen de verschillende kapiteins aan boord. We zijn langer aan boord dan wie dan ook, de wielen draaien door, maar wij blijven aan boord,” grapte Marty.