Welk luxe horloge draagt Georginio Wijnaldum?

Ruim vier ton neerleggen voor een herenhorloge is niet iets wat veel mensen hem na kunnen doen. Het is dan ook geen eenvoudig klokje en de kans dat Georginio Wijnaldum het elke dag zal dragen is dan ook minimaal.

Opvallend genoeg is de Time Traveler geen nieuwe model. Het eerste Travel Time-ontwerp verscheen als de Nautilus Travel Time Chronograph Ref. 5990. Opvallend hierbij was het nieuwe chronograafkaliber CH 28-520 wat werd gecombineerd met de Travel Time-module van Patek Philippe. In 2017, tijdens het 20-jarig jubileum van de Aquanaut, introduceerde de horlogemaker een nieuwe versie met een Advanced Research-ontwerp: De Ref. 5650G. Deze had een Silinvar Spiromax balansveer en een flexibel mechanisme, zichtbaar op de wijzerplaat, zodat je de tweede tijdzone in kan stellen.

Sindsdien is die techniek ook gebruikt in de Calatrava Pilot-serie, te beginnen met de Ref. 5524 in 2014. Deze werd overigens snel opgevolgd door de Ref. 7234 in 2015. Net als bij de Aquanaut Travel Time, maken twee pushers een snelle aanpassing van de lokale tijdzone mogelijk. Op die manier weet je precies hoe laat het thuis is, waar je ook ter wereld bent. Vanzelfsprekend ontbreekt ook een datumteller niet, net als de tijdsweergave voor zowel dag als nacht.

Het is niet zijn eerste Patek Philipe

De uitgave van het model wat Wijnaldum draagt, is dus behoorlijk indrukwekkend. Neem daarbij dat hij zeker niet voor het instapmodel heeft gekozen, maar voor de uitvoering in 18K goud. Overigens is het niet het enige Patek Philipe horloge in zijn verzameling. Hij bezit namelijk ook al een 40mm Patek Philippe Nautilus in 18k rose goud. Ook dat klokje is op zijn minst bijzonder te noemen: de armband, wijzerplaat en lunette zijn versierd met VS1 ronde briljante diamanten. Voor dat klokje moest hij overigens ook een fors bedrag neerleggen: 120.000 dollar.

Bekijk ook welke auto Georginio Wijnaldum rijdt.