George Russell in de Formule 1

Wie is de nieuwe teamgenoot van Lewis Hamilton? Maak kennis met de 23 jarige George Russell. Net zoals Lewis Hamilton komt George Russell uit het Verenigd Koninkrijk. George zit sinds 2017 bij het opleidingsteam van Mercedes.

Sinds 2019 zit de jonge Brit bij het raceteam Williams in de Formule 1. Mercedes hoopte dat Russell hier zijn talent verder kon ontwikkelen en zichzelf te bewijzen tussen de grote namen. Dat is nou precies wat Russell heeft gedaan en zo te zien vindt Mercedes dat ook. Daarom nemen ze hem terug als vervanger voor Bottas. Er staat mogelijk dus een grote salarisverhoging voor George Russell te wachten.

Wat wordt zijn salaris bij Mercedes?

Op dit moment verdient Russell 500.000 euro per jaar bij Williams. Nu Bottas weg gaat bij Mercedes komt er geld vrij voor een nieuwe coureur. Lewis Hamilton blijft bij Mercedes, dus als het goed is moet er niks gebeuren met het budget en kan de nieuwe coureur dus ongeveer het oude salaris van Bottas ontvangen. Dit salaris zit rond de 8 miljoen euro.

Russell is een jong talent en heeft heel veel potentie in zich zitten. Zou het dan zijn dat Russell 8 miljoen gaat verdienen volgend seizoen? Dit is natuurlijk niet zeker maar nu we alles op een rijtje hebben gezet, kan je aannemen dat de salarisverhoging van George Russell in ieder geval een miljoenenbedrag is. Dus aanzienlijk meer dan zijn huidige salaris.

Wat gebeurt er met Lewis Hamilton?

Volgens de Daily Mail zou Lewis Hamilton niet blij zijn met zijn nieuwe teamgenoot. Hij zou liever met Bottas rijden want hij is collegiaal en niet snel genoeg om Hamilton in te halen. Russell zou Lewis Hamilton nog wel eens in de problemen kunnen brengen. Lewis zou bang zijn dat Russell sneller dan hem gaat zijn en de eerste coureur plek gaat overnemen. In het verleden is gebleken dat Hamilton niet de beste teamgenoot is om te hebben. Lewis is vaak in het nieuws voor controversie met zijn teamgenoten. Zelf vindt hij dat Bottas zijn beste teamgenoot is geweest. Nu wordt er gedacht dat dat zo is omdat Bottas zich netjes als tweede coureur neerzette en niet snel genoeg was om Hamilton in te halen. Russell zou hier wel is roet doorheen kunnen gooien. Zelf laat Lewis Hamilton in een Instagram post blij te zijn met de komst van Russell en dat George een perfect voorbeeld is voor kinderen wat je allemaal kan bereiken met hard werken.