Het gemiddelde salaris van een skileraar per land

Het salaris van een skileraar hangt af van je ervaring en het land waarin je lesgeeft. Je moet goed in staat zijn om de oefeningen zo duidelijk mogelijk uit te leggen aan de leerlingen en je moet een goede inschatting kunnen maken van wat mensen kunnen. Allemaal eigenlijk best logisch. O ja, en je moet ook goed kunnen skiën, maar dat spreek voor zich natuurlijk.

Skileraar worden is natuurlijk top als jij dol bent op skiën. Je kunt namelijk je favoriete sport beoefenen en tegelijkertijd geld verdienen. Toch wil je natuurlijk wel goed betaald krijgen. Hieronder hebben wij een overzicht van de gemiddelde salarissen per land.

Land Beginnend skileraar Ervaren skileraar
Frankrijk € 25,-  € 58,-
Zwitserland € 36,- € 49,-
Noorwegen € 22,- € 40,-
China € 18,- € 30,-
Japan € 18,- € 22,-
Australië € 12,- € 21,-
Chili € 12,- € 21,-
Andorra € 12,- € 19,-
Spanje € 12,- € 18,-
Finland € 12,- € 18,-
USA € 12,- € 18,-
Oostenrijk € 12,- € 18,-
Nieuw-Zeeland € 10,- € 18,-
Canada € 10,- € 15,-
Polen € 10,- € 15,-
UK € 10,- € 13,-

Doe research

Toch raden wij jou wel aan per land wat research te doen. In Frankrijk verdien je gemiddeld het hoogste salaris, maar dat komt doordat je ingewikkeldere kwaliteiten moet beheersen. Je mag beginnen met oefenen voor de ‘test technique’ als je bij BASI level twee bent. Als jij dit level heb doorstaan, ben jij ‘stagiair’. Je verdient dan ongeveer €25 per uur en zal moeten blijven trainen totdat je BASI level vier kunt behalen. En geloof ons, dan verdien je lekker.

Ook is het slim om te kijken naar de gemiddelde kosten per land. Zo is het leven in sommige landen veel duurder dan in andere landen.