Wat is het gemiddelde salaris van een kassamedewerker per maand?

Als kassamedewerker verdien je gemiddeld per maand rond de €1.525 . Het minimum salaris voor een kassamedewerker is €850 en het maximale bruto maandloon is €2.200 per maand. Dit geldt wel alleen als je een werkweek van 40 uur hebt en 21 jaar bent. Elk jaar dat je daar werkt, krijg je een loonsverhoging doordat je een jaar ouder bent geworden. Het minimumloon van een 18-jarige stond in 2021 op €850,50. Dit is dan dus ook het minimale salaris wat een kassamedewerker hoort te krijgen.

 

Hoeveel verdien je afhankelijk van werkervaring?

Net als bij veel andere banen, krijg je ook extra betaald wanneer je genoeg werkervaring hebt. Er zijn drie verschillende werkervaring zones die bepalen hoeveel salaris jij kan verdienen. Zo verdien je gemiddeld maar tussen de €850,- en €1.063,- wanneer je nog maar nul tot twee jaar als kassamedewerker werkt. Werk je tussen de drie tot vijf jaar als kassa medewerker, dan wordt je salaris ook wat hoger. Als je tussen de drie en vijf jaar werk als kassamedewerker verdien je tussen de €1.525 en de €1.754 bruto per maand. Werk je al vijf jaar of langer als kassamedewerker? Dan verdien je tussen de €1.870 en €2.200 bruto per maand.

Wat is het gemiddelde salaris van een kassamedewerker?

Wat wordt er van jou verwacht als kassamedewerker?

Als je achter een kassa werkt, moet je natuurlijk erg klantvriendelijk kunnen zijn. Niet alleen komen ze gewoon bij jou afrekenen, maar als er iets mis is met hun producten komen ze dat aan jou vertellen. Als kassamedewerker zit je de hele tijd dus achter een kassa. Wanneer het dan een keer niet druk hebt, moet je dus ook geduld hebben totdat er een nieuwe klant aan komt lopen. Daarnaast moet je een beetje snel met je handen zijn. Hoe sneller jij de producten scant, hoe eerder die rij achter de kassa verdwenen is. Wanneer je achter een servicebalie staat, moet je ook problemen kunnen oplossen.

Ben je benieuwd wat de tien best betaalde beroepen in Nederland zijn?