Welke opleiding heb je nodig om BOA te worden?

Voordat je kan beginnen als BOA hoor je ook de benodigde opleiding afgerond te hebben. In het algemeen horen BOA’s minimaal een mbo-diploma te hebben op het niveau 3 of 4. Er zijn natuurlijk verschillende opleidingen die je kan doen om dit beroep te beoefenen. Op deze opleidingen doe je de benodigde juridische kennis op, ontwikkel je communicatie-vaardigheden en krijg je verschillende praktische trainingen.

 

De taken van een BOA

Als BOA is het belangrijk om goed toezicht te houden van de regels in Nederland, zo niet volgen er consequenties, bijvoorbeeld een boete, en ik zal je vertellen die zijn pittig hoog de laatste tijd. Er zijn verschillende taken die je moet handhaven als BOA, als eerst is belangrijk als BOA om iedereen zo goed mogelijk te behandelen met goede communicatie. Zo handhaven ze voor parkeerregels, afvalbeheer maar ook voor dingen zoals drugshandel of overlast. Zo mogen ze je ook van de weg halen om je te controleren en mogen ze nog veel meer.

Wat is het gemiddelde salaris van een BOA in Nederland?

Nu komen we bij het deel waar u op heeft geklikt, namelijk het gemiddelde salaris van een BOA. Het salaris kan variëren afhankelijk van wat elke BOA doet, zo verschillen de factoren en werkervaring en de locatie. Al met al ligt het gemiddelde salaris als BOA tussen de 1800 en 3000 euro bruto per maand. Dus een beginnende BOA verdient zo’n 1800 euro bruto per maand en dat bedrag kan oplopen afhankelijk van je ervaring.

Ook kan je als BOA profiteren van vakantiegeld, reiskostenvergoeding en pensioenregelingen. Een BOA doet alleen de taken die naar hem zijn toegewezen en een politieagent doet alle wetgevingen in het land. Dus ben je nu ook benieuwd naar wat een politieagent verdiend? Check dan het gemiddelde salaris van een politieagent.