Flinke stijging van de lengte van de jongeheer

Het zijn niet de allerbeste tijden voor jongere generaties. Vanwege o.a. inflatie en een prijzige huizenmarkt groeit het geld niet aan de bomen. Gelukkig is er ook goed nieuws. Een nieuw onderzoek heeft namelijk ontdekt dat de gemiddelde lengte van de ‘jongeheren’ is gestegen met 24 procent de afgelopen decennia. Kortom: mannen hebben het wat dit betreft veel beter voor elkaar dan vorige generaties. Dit onderzoek is gebaseerd op de afgelopen drie decennia, waaruit bleek dat de gemiddelde lengte ontzettend is gestegen. Met een stijging van 12,2 centimeter naar 15,2 centimeter hebben mannen er drie centimeter bijgekregen. Deze informatie is afkomstig uit een wetenschappelijke paper gepubliceerd in World Journal of Men’s Health.

 

55.000 mannen onderzocht

Dr. Michael L. Eisenberg is de wetenschapper verantwoordelijk voor dit onderzoek. Hij heeft dit aangepakt door de data van 75 verschillende studies over de lengte van mannelijke ‘knuppels’ te verzamelen, afkomstig uit een periode van 1942 tot 2021. Hierbij werden de metingen van 55.000 mannen tussen de 18 en 86 jaar onder de loep genomen. Aangezien er studies zijn waaruit blijkt dat het aantal zaadcellen aan het verminderen zijn of dat testosteron daalt, verwachtte Eisenberg dat de gemiddelde lengte zou dalen, maar het tegenovergestelde bleek het geval.

Wat is de oorzaak?

De reden voor dit fenomeen? Misschien is dat wat minder positief. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat chemicaliën ervoor zorgen dat mannen eerder puber worden dan voorheen. Toch blijft dit gissen. Eisenberg hoopt dan ook dat er meer onderzoek zal volgen om uit te zoeken wat de oorzaak kan zijn. Larry Lipshultz, een wetenschapper uit Texas, denkt dat het misschien komt vanwege de vele natuurfilms die op internet te vinden zijn.