Cadeautjes met kerst

Kerst vieren is tegenwoordig niet meer compleet zonder dat je cadeautjes onder de boom voor familie en vrienden. Deze leg je dan in de weken voor de kerstdagen al onder de kerstboom, waardoor het een stuk gezelliger wordt in de huiskamer. We moeten het tenslotte toch gezellig maken als het weer dat niet voor ons doet.

Toch kost het allemaal meer energie dan we er eigenlijk in willen steken, want hoe kom je aan de inspiratie voor de cadeautjes én wat geef je er maximaal aan uit? Het is ieder jaar namelijk weer zoeken naar ideeën voor de kerstcadeautjes. We moeten namelijk niet vergeten dat er heel wat gezinnen/families zijn die aan het begin van de maand ook nog Sinterklaas vieren. En daar weet je ook al amper wat je moet vragen. Gelukkig zijn er ook sommige die wel weten wat ze graag terug zouden vinden onder de kerstboom en het daarmee een stuk makkelijker voor iedereen.

Dit besteden we gemiddeld aan kerstcadeaus voor onze partners

Voor je het weet, ben je alweer honderden euro’s lichter na de feestdagen. Sommige mensen hebben namelijk een dure smaak. Echter is het helemaal niet nodig om zulke hoge bedragen uit te geven. Het gaat uiteindelijk om het gebaar, toch? Je moet doen waar je jezelf goed bij voelt, al kan het wel helpen om te weten wat er gemiddeld genomen uitgegeven wordt aan kerstcadeaus.

Wij gingen op onderzoek uit en kwamen erachter wat het gemiddelde bedrag is dat wordt uitgegeven voor kerstcadeaus voor je partner. Dit komt uit op zo’n € 165,- voor een cadeau. Best een behoorlijk bedrag dus. Al is het wel dat mannen het gemiddelde aardig omhooghalen. Zo geven mannen gemiddeld zo’n € 204,- uit aan een kerstcadeau voor hun partner, terwijl vrouwen zo’n € 143,- besteden. Het gemiddelde ligt voor een kerstcadeau voor je partner wel een iets hoger dan voor een kerstcadeau voor familieleden. Voor familieleden betalen we namelijk gemiddeld zo’n € 146,- voor een cadeau.