Hoeveel zijn de aandelen in Apple gestegen?

Als je momenteel een aandeel in Apple wil kopen, betaal je al snel meer dan $ 180. Voor dat bedrag heb je één van de 268.000.000 aandelen te pakken (bron: Google Finance). Het hoogste bedrag waarop de aandelen hebben gestaan was $ 199,62. Dat was nog niet zo lang geleden, namelijk in 2023. Wellicht wel het moment om de aandelen te verkopen.

Het bedrag dat je had kunnen verdienen gaat je niet in de koude kleren zitten. De prijs van de aandelen tijdens de release van de eerste iPhone (juni 2007) lag een stuk lager. Rond de periode kostte een aandeel in Apple $ 4,30. Dat is nog goedkoper dan een sixpackje bier. Sindsdien is de prijs alleen maar gestegen, en had je een behoorlijk bedrag kunnen verdienen. Als je een bedrag van $ 100 had geïnvesteerd, en die aandelen nog steeds hebt, dan zou je nu meer dan $ 4000 hebben verdiend. Stel je voor dat je het bedrag van de eerste iPhone ($ 600) had geïnvesteerd, dan had je wel meer dan $ 24.000 verdiend. Dat is nog eens winst pakken!

Wat had je maximaal kunnen verdienen?

Het laagste waarop de aandelen ooit hebben gestaan, was in 1985. Toen waren de aandelen zo’n $ 0,07 dollar. Als je een bedrag van $ 100 had geïnvesteerd, en die aandelen nog steeds hebt, dan zou je nu meer dan $ 260.000 hebben verdiend.  Als je dus een beetje slim had geïnvesteerd, had je nu de rest van je leven niet meer hoeven werken. Maar goed, dat de aandelen zodanig zouden stijgen, had uiteraard bijna niemand verwacht. Al met al was Apple toentertijd nog niet zo bekend, en was de koopkracht anders. Maar het is toch leuk om te weten hoeveel euro’s je eventueel bent misgelopen.

Heb je ook zin om geld te verdienen, maar niet om te werken? Check dan artikel over hoe je eenvoudig geld kan verdienen zonder te hoeven werken.