Afvallen hoeft niet duur te zijn

“Een gezond dieet, gecombineerd met voldoende lichaamsbeweging, hoeft niet duur te zijn” volgens Lisa Doggett. De in het Amerikaanse Austin gevestigde huisarts en voedingsdeskundige, legt haar theorie uit. “De voordelen, zowel op de korte als op de lange termijn, zijn de moeite waard en het enige wat je nodig hebt is een klein beetje organisatietalent.” Met onderstaande tips en adviezen wordt het zelfs leuk om gewicht te verliezen terwijl je juist bezuinigt op de uitgaven.

Geld besparen door water te drinken

Een van de meest gehanteerde regels voor een gezonde levensstijl is het drinken van vocht. Je hebt als volwassene minstens twee liter vocht per dag nodig. Alhoewel vruchtensapjes en shakes heel erg lekker zijn, is er geen enkele wet die je het verplicht. Gewoon kraanwater of verpakt water drinken is net zo gezond, bovendien kom je op die manier aan je dagelijkse vochtinname.

Een groot voordeel van water drinken is dat het ook nog eens een reinigende functie voor het lichaam heeft. In water zitten geen afvalstoffen wat het lichaam weer moet verwijderen. Daarnaast zorgt het drinken van water voor de maaltijd sneller voor een verzadigd gevoel waardoor je minder eet. De ideale manier om af te vallen! Zie je op tegen het vervangen van je gewone drankjes door water, voeg dan een klein beetje citroen toe.

geld besparen

Kleine gerechten eten, net als kinderen

Heb je ooit de vraag gesteld waarom kleine kinderen in principe weinig aankomen? Een enkele uitzondering daargelaten, eten kinderen kleine beetjes en zijn ze super actief. Die combinatie zorgt ervoor dat ze netjes op gewicht blijven (tenzij ze fastfood krijgen als hoofdmaaltijd). Het eten van kleine maaltijd kun je dus als voorbeeld nemen om gewicht te verliezen. Kortom, kleine maaltijden en gezonde snacks doen wonderen.

Slim sporten doe je thuis

Zoveel mogelijk thuis of buitenshuis trainen is essentieel voor een gezond lichaam, maar ook voor je budget. Lange wandelingen en regelmatig joggen zijn ideale oefeningen om voldoende beweging te krijgen én om calorieën te verbranden. Het goede nieuws: je hoeft er niet voor naar de sportschool en je bespaart je dus al snel een flink bedrag op jaarbasis.

Thuis sporten is goedkoop, je hebt immers geen dure apparaten nodig, slechts een paar goede sportschoenen. Heb je gebrek aan inspiratie, check dan YouTube voor de nodige fitness suggesties of gebruik een van de vele fitness-apps.

geld besparen afvallen

Schrijf alles op

Een van de beste manieren om verantwoord af te vallen, terwijl je het budget niet overschrijd, is door alles op te schrijven. Op die manier krijg je vanzelf een goed overzicht van je uitgaven en ben je extra gemotiveerd om je doel te bereiken. Nog makkelijker is gebruiken van een van de vele apps om je uitgaven bij de hand te houden zoals ‘Mint’.