Switch van een vast abonnement naar Sim Only

Elk jaar, of elke twee jaar doen we die prima werkende telefoon weer weg om deze in te ruilen voor een ‘gratis’ nieuwe. Zijn er echt mensen die denken dat dit gratis is, of vertellen we het onszelf gewoon om die torenhoge maandelijkse kosten te rechtvaardigen? In veel gevallen zat het dit laatste zijn. Telefoons zijn tegenwoordig met alle mogelijkheden al praktisch een verlengstuk van onze arm. Je hoeft echt niet elke nieuwste generatie telefoon te hebben met net die extra feature. Zo’n telefoonabonnement kost je door de combinatie van maandelijkse kosten voor de telefoon en internet/bellen abnormaal veel geld. Uit cijfers van het CBS blijkt dat Nederlanders meer en meer televisie kijken via het internet. Hoe fijn is het dan wanneer je dit zorgeloos en met lage kosten kan doen via een veel goedkoper Sim Only abonnement?

Besparen MAN MAN

In plaats van je goed werkende telefoon in de kast te leggen voor ‘het geval dat’, maak je van 2019 ‘dit geval dat’. Een Sim Only abonnement is transparant en compleet aan te passen aan jouw voorkeuren. Kies er dus voor om die goed werkende telefoon nog even zijn werk te laten doen. Echter heeft deze in 2019 één extra taak: geld in jouw portemonnee houden.

Minder eten en drinken buiten de deur

Een koffietje of lunch buiten de deur is heerlijk. We moeten toegeven dat de mensen die er voor gestudeerd hebben of in ieder geval ervaring in hebben, weten wat ze doen. Dit proef je en maakt het zo lekker om buiten de deur te eten. Die dagelijkse koffie en regelmatige lunch zijn niet iets waar je gelijk van schrikt wanneer je het ziet in je afschriften. Nee, deze schrik is namelijk voor het moment waarop jij deze kosten over een bepaalde periode bij elkaar optelt. Investeer bijvoorbeeld eenmalig in een goede espressomachine en geniet van jarenlang plezier aan lekkere koffie en dagelijkse kostenbesparing. Same met je lunch, smeer wat vaker je eigen boterhamen en je zult merken dat je flink in de kosten bespaard!

Ruim op

Het zal je verbazen wat je tegenkomt tijdens een grote schoonmaak. Met een grote schoonmaak bedoelen we niet de vloer leeghalen, stofzuigen en een keer goed dweilen. Ruim je kasten eens leeg en sta versteld van wat je tegenkomt. Zelfs de kleinste dingetjes van 5 euro kunnen samen al een leuk bedragje opleveren. We snappen dat één oud kledingstuk van 5 euro niet heel bijzonder klinkt, maar wat als dit er ineens 10-20 zijn. Nog steeds niet de moeite waard?

geld besparen MAN MAN

Abonnementen delen

Een Sim Only abonnement komt hier hoogstwaarschijnlijk niet voor in aanmerking, maar de talloze streaming diensten die je gebruikt zeker wel. Dit soort platformen zijn ervoor gemaakt om de vruchten te plukken van sharing is caring. Veelal zul je familieabonnementen tegenkomen die je ook gemakkelijk met vrienden kan delen wanneer jouw familie hier niet voldoende interesse in heeft. Mooie manier om die maandelijkse kosten substantieel te laten dalen, maar toch genieten van jouw favoriete films en series.

Slimmer boodschappen doen

Dagelijks langs de supermarkt om voor diezelfde avond te koken is beslismatig wel handig, maar kostenmatig zeker niet. Des te groter dat je inkoopt, des te goedkoper ben je uit. Door te gaan voor grotere verpakkingen en door te koken voor meerdere dagen, bespaar je handen vol met geld. Naast de directe besparing van de boodschappen is het ook nog eens een handige manier om minder buiten de deur te eten. Door te koken voor meerdere dagen kan je er ook eens voor kiezen om je avondeten van die avond de volgende dag mee te nemen als lunch. Lekker én goedkoop.

geld besparen MAN MAN

Boek die vakantie (of niet)

Hard werken moet beloont worden. We gaan je dus ook niet vertellen om geld te besparen door niet op vakantie te gaan. Het kan natuurlijk wel en het is hoogstwaarschijnlijk de meest makkelijke en rendabele manier om jouw bankrekening minder hard leeg te laten lopen. Echter is er ook veel geld te besparen op je vakantie terwijl je deze wel gewoon neemt. Vooral door op tijd te boeken, profiteer je van vroegboekkortingen en andere acties. Naast op tijd boeken kan je natuurlijk ook gewoon buiten het hoogseizoen weggaan. Wanneer dit, kijkend naar al je andere leefomstandigheden heen kan, scheelt het enorm veel geld.

Wellicht helpen deze bespaartips je wel de welvarende toestand te bereiken van ‘The Wolf off Wall Street’. Zo ja, dan is deze exclusieve Lamborghini uit de welbekende film die onder de hamer gaat misschien wel iets voor jou.