Ben ik geblokkeerd op social media?

Sharon van Donkelaar, de CMO bij Expandi.io, een bedrijf wat software ontwikkeld ten behoeve van LinkedIn-marketing, geeft alvast enkele richtlijnen om te checken of je bent geblokkeerd. Zo kun je de desbetreffende persoon niet meer tegenkomen in je zoekresultaten en is ook het profiel niet langer zichtbaar. Dit betekent simpelweg twee opties: je bent geblokkeerd of het profiel is gedeactiveerd. Er zijn echter wel verschillen per social media platform als het gaat om het controleren of je bent geblokkeerd.

Instagram

Op Instagram kun je op vier manieren zien of iemand je heeft geblokkeerd.

  • Bij het zoeken naar een specifiek persoon of account zie je deze naam bijvoorbeeld niet terug in de zoekresultaten
  • Zie je het profiel van de gezochte persoon op een andere Insta pagina, dan kun je wel op het profiel klikken. Je zult dan echter geen berichten zien, enkel het aantal berichten en de volgers. Het opnieuw volgen van die persoon is dan ook niet mogelijk en Instagram laat dan ook weten dat je bent geblokkeerd.
  • Berichten versturen lukt niet meer, je krijgt dan een foutmelding. Dit betekent in de meeste gevallen dat je bent geblokkeerd of dat het account inactief is.

Facebook

Ben je op Facebook geblokkeerd, dan kun je vaak ook niet meer naar de pagina van die persoon surfen, je krijgt dat de mededeling dat de pagina niet bestaat. Facebook heeft daarnaast ook de mogelijkheid om iemand gedeeltelijk te blokkeren. Je kunt in dat geval wel het profiel zien en alle posts bekijken, maar het versturen van berichten via Messenger is dan niet mogelijk: de ontvanger ziet ze dan niet.

you netflix series

Twitter

Op Twitter kun je ook geblokkeerd worden en dat kun je op zich vrij eenvoudig achterhalen. In sommige draadjes zie je in plaats van een reactie de mededeling dat die persoon ‘het aantal mensen heeft beperkt wat de berichten kan zien’. In goed Nederlands: je bent geblokkeerd. Als je vervolgens naar het profiel surft zie je een vergelijkbare mededeling. Wil je toch de bijdrage van die persoon aan een discussie zien, kopieer dan het webadres van de bewuste post en open die in een andere browser zonder dat je bent ingelogd.

TikTok

Een blokkade op TikTok kan veel redenen hebben. Dit kan zowel van persoonlijke aard zijn vanwege recente reacties of vanwege het ontbreken van relevante content. Ga aan de hand van onderstaande stappen na of je inderdaad geblokkeerd bent.

  1. Open de app.
  2. Klik op de ontdek-knop om iemand te zoeken met zijn exacte gebruikersnaam.
  3. Ga naar het tabblad Gebruikers.
  4. Als ze niet komen opdagen, ben je geblokkeerd of is hun account uitgeschakeld.

suits-acteurs vriendinnen vrouwen relaties (1)

LinkedIn

LinkedIn Support biedt een litanie van acties die zullen plaatsvinden als u op het netwerk bent geblokkeerd. Log in op LinkedIn en controleer de volgende gebieden om te bepalen of u bent geblokkeerd. Als het antwoord op een van deze vragen nee is, ben je geblokkeerd.

  1. Kun je het profiel van de persoon vinden?
  2. Kun je hem of haar een bericht sturen?
  3. Is de gedeelde inhoud van het profiel zichtbaar?

De redenen voor een blokkering op LinkedIn heeft meestal te maken met de loopbaanontwikkeling van de persoon die je volgt. Slechts in een enkel geval kan een ruzie de reden van de blokkade zijn.