Gangs of London

Gangs of London, een serie van Sky UK, vertelt het verhaal van een verstrooid Londen dat door internationale gangs in bedwang wordt gehouden. Nadat het hoofd van Londens meest invloedrijke crime family wordt vermoord, breekt de Hel los en ontstaat er een strijd tussen alle gangs.

Seizoen één focust zich op de Wallace familie, die probeert om te gaan met de dood van vader en grondlegger Finn. Zoon Sean heeft het stokje overgenomen en probeert het hoofd boven water te houden terwijl gangs van over de hele wereld de stad proberen te domineren. Wat Sean echter niet weet, is dat zijn grootste vijand iemand binnen zijn eigen organisatie komt; undercover agent Elliott infiltreert ondertussen de beroemde crime familie. Als dat maar goed komt. 

Wat gaat seizoen 2 ons brengen?

Seizoen twee start een jaar na de gebeurtenissen van seizoen één. De Wallaces zijn niet langer bij elkaar en het crime empire lijkt gebroken en vervreemd te zijn. Elliott wordt geforceerd om met de Investors samen te werken terwijl zij neerkijken op een chaotische stad die steeds meer lijkt af te dwalen. De Investors besluiten dat het genoeg is geweest en willen de controle in de stad weer herstellen. Een samenkomen van terugkerende en nieuwe personages voeren opnieuw strijd om de nieuwe orde tegen te gaan en gezworen vijanden worden geforceerd weer met elkaar samen te werken. De ultieme vraag van het nieuwe seizoen blijft: Who will win the battle for London’s soul?

Check de trailer hieronder voor de eerste blik op het nieuwe seizoen (YouTube):

 

Welke acteurs en actrices gaan we terug zien?

De serie Gangs of London is gemaakt door Gareth Evans en Matt Flannery en Evans heeft ook een aantal afleveringen heeft geregisseerd. De hoofdrollen worden onder anderen vertolkt door Joe Cole (Peaky Blinders), Sope Dirisu (Humans), Michelle Fairley (Game of Thrones) en Colm Meany (Star Trek: The Next Generation). De grote vraag onder fans van de serie is of Joe Cole zijn rol als Sean Wallace weer zal oppakken. Niks is zeker voor Sean na de finale van seizoen één. Sky UK heeft ook nog niet bekend gemaakt of hij terug zal komen. We zullen maar moeten kijken wie er allemaal hun rol hernemen.

Gangs of London

In Nederland is het eerste seizoen van de serie – met een IMDb-score van 8,1 – te zien via Amazon Prime of via Canal Digitaal. Heb je deze serie al gezien en ben je benieuwd naar Peaky Blinders? Lees dan alvast even waar Peaky Blinders seizoen 6 over gaat.