Mooie actie van de Aldi

Als je gamen met een PC leuker vindt dan met een PlayStation, is dit zomaar iets leuks voor jou. Vanaf vandaag is de Medion Erazer P15805 tijdelijk in de aanbieding bij de Aldi. Die winkel kennen we natuurlijk van de goedkope dagelijkse boodschappen, maar deze keer zien we iets in de schappen liggen wat we minder gewend zijn. Toch is dit het waard om even naar te kijken, juist omdat áls de Aldi met zulke aanbiedingen komt, het wel voordelig moet zijn. En inderdaad, voor wat je betaalt mag je blij zijn met een laptop als deze. Voor 999 euro vind je moeilijk een betere gaming laptop met deze kwaliteiten.

Prima gaming laptop voor je geld

Als je alleen maar Word, mail en internet gebruikt is deze computer misschien iets teveel van het goede. Aan de specificaties van deze laptop kun je wel zien dat het er wel eentje is die echt voor gamers gemaakt is. Hij heeft 16 GB werkgeheugen en geen ouderwetse harde schijf maar een veel snellere SSD kaart van 512 GB. Wat deze laptop écht tot eentje voor de gamers maakt is de GTX 1660 Ti Videokaart. Verder heeft hij een 15,6 inch Full-HD scherm en zit er een Intel i5 processor in.

Niet voor de professionals

Ondanks dat de bovenstaande specificaties veelbelovend zijn, zou je als diehard gamer hier misschien niet volledig tevreden mee zijn. Er ontbreken namelijk wel een paar dingen die voor veel fanatieke gebruikers belangrijk zijn. Zo heeft het scherm niet de kwaliteit die je eigenlijk wilt als je veel aan het gamen bent. Dat is jammer voor tijdens het gamen maar ook als je bijvoorbeeld veel met fotoshop of videobewerking bezig bent. Dan kun je natuurlijk een losse monitor erbij overwegen, maar misschien is het dan net zo goed gelijk naar een laptop met een beter scherm kijken. Verder is de accu niet heel sterk en het ontwerp is niet heel strak. Zo zit er warme luchtafvoer aan de zijkanten en is de aansluiting voor monitoren niet op een optimale plek.

Al met al is dit een prima gaming laptop voor de prijsbewuste gamer, en vind je weinig tot geen andere laptops met deze hardware voor deze prijs. Maar als je een kritische gebruiker met een iets dikkere portemonnee bent zijn er nog genoeg andere mogelijkheden waar je naar kunt kijken. Check de site van de Aldi voor meer.