Game of Thrones songs op Spotify

We kunnen wel stellen dat Game of Thrones niet alleen massale kijkcijfers trekt uit hun serie. Alle soundtracks en gerelateerde afspeellijsten hebben gezamenlijk al meer dan 380 miljoen streams. Daarnaast zijn er meer dan 250.000 Spotify-luisteraars die een eigen afspeellijst hebben gemaakt van al hun favoriete Game of Thrones songs. Dit laat toch wel zien dat de populariteit een stuk groter is dan we dachten.

De fans weten de muziek uit de serie en de podcasts over Game of Thrones goed te vinden. Geloof het of niet, maar Nederland staat wereldwijd zelfs in de top-10 van landen die, tot nu toe, de soundtracks het meest hebben beluisterd.

Nieuwe playlist

Spotify lanceert in samenwerking met de makers van Game of Thrones, David Benioff en D. B. Weiss, de rock-georiënteerde playlist Game of Thrones: The End is Coming. Het is duidelijk te merken dat Spotify hard aan de weg timmert. Naast de nieuwe playlist heeft Spotify zeven nieuwe, door HBO samengestelde, playlisten toegevoegd. Deze hebben betrekking op het verhaal van elk Huis in Game of Thrones.

Game of Thrones songs MAN MAN
Foto Instagram: gameofthrones

Meest gestreamde songs

Natuurlijk zijn wij dan ook wel benieuwd welke songs er dan zo goed in de smaak vallen. Wij hebben de Top 5 nummers voor jou even op een rijtje gezet:

  1. Light of the Seven : Het nummer komt voor in aflevering 10, seizoen 6.
  2. Main Title – From the ‘Game of Thrones’ Soundtrack : Iedereen zal deze wel kennen, het introductienummer aan het begin van elke aflevering!
  3. The Winds of Winter : Komt voor aan het einde van seizoen 4.
  4. Blood of My Blood : Aflevering 6, seizoen 6.
  5. The Rains of Castomere : Te herkennen aan het eind in aflevering 9, seizoen 2.

Nog even wachten en we kunnen de beste songs uit seizoen 8 ook selecteren. Om jullie nog meer te verheugen naar dit nieuwe seizoen, hebben wij hier twee nieuwe teasers voor het aankomende seizoen.