Vrouwelijke BN’ers tegen preutsheid

De coverfoto laat eigenlijk precies het onderwerp van gesprek zien: de bekende Nederlandse vrouwen moeten hun voorgevel bedekken op de foto’s. Maar waarom? Wanneer dit niet bedekt wordt, mogen de foto’s namelijk niet op social media. Maar is dat niet raar? Waarom mag het dan niet op social media?

 

De voorgevel van een vrouw wordt gecensureerd door social media zoals Instagram. Echter gebeurt dit niet bij een ontbloot bovenlichaam van de man. Hoofdredacteur Karin Swerink zegt hierover het volgende: “Aangejaagd door sociale media als Instagram, dat vrouwentepels censureert maar mannentepels ongemoeid laat, waait er een nieuwe, preutse wind door de maatschappij”. Zangeres Romy Monteiro is een van de bekende Nederlandse vrouwen die op de cover staat van de nieuwe LINDA, die vanaf vandaag in de winkel ligt en online te bestellen is. Zij vindt de censuur belachelijk en is “fel tegen het kuisen van foto’s op Instagram.” Ook andere onderwerpen – zoals topless zonnen en diepe decolletés –  komen aan bod in de interviews met deze bekende Nederlandse vrouwen.

Deze sterke en – in onze ogen – meer dan terechte boodschap wordt ondersteund met prachtige foto’s van de Nederlandse dames. Wij selecteerden een aantal Instagram foto’s van LINDA., Geraldine Kemper, Gaby Blaaser en Joy Delima hieronder:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Joy Delima 🌈 (@joy.delima)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LINDA. (@linda)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LINDA. (@linda)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gaby Blaaser (@gaby.blaaser)