Poolse misdaadfilm Furioza

Soms is het bijna niet te voorspellen welke films het goed gaan doen op Netflix en word je verrast. Bijvoorbeeld door de Poolse hooligan film Furioza. De misdaad thriller is een regelrechte hit op Netflix, volgens platform Flixpatrol vooral in Europa en Zuid-Amerika.

 

De film is geregisseerd door Cyprian T. Olencki. De hoofdrollen worden gespeeld door Mateusz Banasiuk (David), Weronika Ksiazkiewicz (Dzika) en Mateusz Damiecki (Golden). De drie acteurs hebben elk al een aanzienlijke hoeveelheid Poolse films en series op hun naam staan.

furioza film polen misdaad thriller hooligans

Waar gaat de film over?

De misdaadthriller Furioza gaat over politieagente Dzika die een georganiseerde misdaadgroep wil stoppen. En dat is niet zomaar: ze hoorde eerste zelf bij de extreme voetbalfans, maar ze wil nu een einde maken aan hun wangedrag en georganiseerde misdaad. Om dat voor elkaar te krijgen roept ze de hulp in van David, haar oude geliefde.

Tenminste, ze geeft hem een aanbod dat hij niet kan afslaan. Als hij haar niet helpt, gaat zijn broer namelijk voor lange tijd de gevangenis in. David infiltreert daarom bij de hooligans en komt terecht in een machtsoorlog. Zijn oude vriend Golden is ook nog eens constant wantrouwig over Davids bedoelingen. De wereld waar hij zo hard aan heeft proberen te ontsnappen, slokt hem nog makkelijker weer op.

populaire poolse film netflix hit

Furioza is razend populair op Netflix

Furioza kwam afgelopen oktober uit in Polen en is sinds 6 april ook in Nederland te zien op Netflix. Het was gelijk razend populair en stond meerdere dagen op nummer 1 in de top 10 films op Netflix. Ondertussen heeft de film moeten wijken naar plek 2. Toch lijken de meningen over de film verdeeld te zijn. Op IMDb schommelt de score een beetje, maar ligt die nu op 6,3/10. Een degelijke film dus, vooral voor wie wel van een potje knokken op zijn beeldscherm houdt. Zowel de ondertiteling als de audio is beschikbaar in verschillende talen.

Bekijk hieronder de trailer van Furioza: