Wat heeft de Funda-advertentie over deze woonboot te melden?

Het woonschip aan de Haringbuisdijk 961 in Amsterdam is uitstekend onderhouden. Het gaat om een klassiek klipperschip uit 1903, dat in 2020 compleet is gerenoveerd. Het binnenschip is toen voorzien van onder andere vloerverwarming en een essenhouten vloer. Daarnaast bezit het schip veel patrijspoorten, een ruime woonkamer en open verbinding met de keuken. De keuken is voorzien van een vijfpits gasfornuis en een Quooker combi plus. Aan luxe geen gebrek dus.

Bovendien biedt de woonboot voldoende slaapmogelijkheden, waaronder drie vaste slaapkamers. De roef wordt momenteel namelijk gebruikt als kantoor, maar kan ook prima als extra slaapkamer dienen. Bovendien is de stuurhut ook omgetoverd tot slaapkamer, waardoor je vanuit je bed over het water kunt kijken. Het woonschip is voorzien van één badkamer-ensuite en één grote badkamer met een ruim bad. Tot slot beschikt de woonboot over een ruim dakterras, waar je heerlijk kunt genieten van een hapje en een drankje in de zon.

Een prachtige locatie in Amsterdam: het bruisende IJburg

De woonboot bevindt zich aan één van de steigers van Het Sluishuis, een geheel nieuw en iconisch gebouw dat ontworpen is door Bjarke Ingels. Rondom Het Sluishuis zijn onlangs nieuwe erfpachtkavels uitgegeven voor het afmeren van klassieke woonboten, waardoor een unieke woonbeleving is gecreëerd. De woonboot wordt omringd door diverse faciliteiten, zoals terrasjes, eilandjes, een promenade en een binnenhaven. Bovendien is het centrum van Amsterdam vlakbij en biedt het bruisende IJburg volledig in de dagelijkse voorzieningen. Het is een locatie met een wijds uitzicht op het Buiten-IJ, gecombineerd met een duurzaam energieniveau. De locatie aan Het Sluishuis is namelijk geheel gasloos, waardoor de woonboot is voorzien van een warmtepomp.

Het schip is in 2020 volledig onder handen genomen en zodoende ook technisch getest. Wij zetten hieronder een aantal foto’s van deze mooie woonboot in Amsterdam voor jullie op een rij, maar let wel: het schip ligt momenteel nog niet op de juiste locatie! Mocht je dus in de war raken van de afwijkende omgeving, dan weet je hoe dat komt. Hieronder de foto’s van de Funda-advertentie:

woonboot amsterdam woonkamer funda

woonboot zithoek funda amsterdam

eetkamer woonboot