Wonen in Drenthe biedt rust

Het prachtige Drenthe is de perfecte plek voor wie op zoek is naar rust, ruimte en natuur. Deze prachtige provincie, gelegen in het noorden van Nederland, biedt uitgestrekte bossen, schilderachtige heidevelden en rustige dorpen. Het landschap leent zich uitstekend voor lange wandelingen en fietstochten, waarbij je kunt genieten van de stilte en schoonheid om je heen maar tegelijkertijd ben je altijd in de buurt van een grotere stad. Juist omdat er zoveel ruimte is, staan er ook wel eens wat Funda pareltjes te koop. Ben je helemaal weg van de Drentse omgeving? Dan is dit misschien wel jouw Funda droomwoning.

 

Prachtige woonboerderij in Nieuw-Buinen staat te koop

Deze buitengewone droomvilla ligt in het veendorp Nieuw-Buinen aan de rand van de Hondsrug in het prachtige Drenthe. Eén ding is dus zeker: je kunt genieten van rust en weelde te midden van het betoverende Nederlandse landschap. Deze recent gebouwde woonboerderij is voorzien van verbluffende details, zoals de acht meter hoge plafond in de woonkamer, een imposante glazen achtergevel en vier slaapkamers met eigen badkamers. Dit alles is gelegen op een ruim perceel van bijna 2400 m², omringd door de natuur.

Funda droomwoning Drenthe

Dit indrukwekkende huis onderscheidt zich van vele andere woningen in Nederland en biedt een unieke gelegenheid om eigenaar te worden van een staaltje Nederlandse architectuur dat bijna on-Nederlands luxe is.

Bij binnenkomst op de begane grond van de woning word je verwelkomd door een ruime indeling. De royale hal leidt naar twee prachtige en ruime slaapkamers, elk met een eigen luxe badkamer. De badkamers zijn voorzien van een dubbele wastafel, een royaal ligbad, een regendouche, een toilet en een bidet. In de woonkamer vind je naast het zitgedeelte en de keuken ook nog eens een enorme infinity-zwembad met een adembenemend uitzicht op het mooie Drentse landschap.

Funda droomwoning woonkamer

In de woonkamer bevindt zich ook een trap naar beneden. Via deze trap kom je in de kelder terecht waar je door middel van LED-verlichting naar de thuis bioscoop wordt geleidt. Deze bioscoop heeft comfortabele zitplaatsen voor zes personen, een hoogwaardige 4K-projector en een Dolby Surround-systeem van Sonos. Daarnaast is er een betoverende sterrenhemel gecreëerd, waardoor je helemaal kunt opgaan in de filmervaring.

Thuis bioscoop

In de kelder bevindt zich tevens een heerlijke hamam, een traditioneel Turks badhuis, waar je optimaal kunt ontspannen met verkwikkende stoomsessies en rustgevende wellnessmomenten. Het zwembad in de woonkamer en de jacuzzi in de hamam worden bediend vanuit de installatieruimte in het souterrain, waar ook het warmte-terugwinsysteem zich bevindt. Dit systeem zuigt de vochtige lucht boven het zwembad en de hamam aan, onttrekt de condens en voert de verwarmde, droge lucht terug naar de woonkamer, waardoor een comfortabel binnenklimaat wordt gecreëerd.

Wat is de vraagprijs op Funda?

De woning heeft een totale perceeloppervlakte van 2.375 m2, waarvan 592 m2 woonoppervlakte. De vraagprijs ligt nu rond de € 4.054,- per vierkante meter, wat de totale vraagprijs € 2,4 miljoen maakt. Dit is aardig wat geld, maar de omgeving ligt zeker in je voordeel. Kijk maar eens wat je voor dit bedrag kan krijgen in de Randstad bijvoorbeeld. Wonen in Drenthe is zo gek nog niet. Zie hieronder nog een aantal prachtige foto’s van de woning aan de Noorderdiep 21, te Nieuw-Buinen:

woonboerderij te koop drenthe funda

woning met zwembad in woonkamer drenthe nieuw-buinen

Hamam in woning te koop