Hoe comfy het ook mag wezen, je speelt met je leven

Nou oké, misschien is deze koptekst ietwat overdreven, maar we moeten eventjes duidelijk maken wat de ernst van de zaak is. Het kan en mag namelijk niet zo zijn dat je dit stukje nuttige informatie aan je voorbij laat gaan, omdat je het idee hebt dat we weer aan het grappen en grollen zijn. Nu de ernst duidelijk is, kunnen we over naar het probleem. Veel mannen zitten namelijk met hun benen gekruist wanneer ze ergens zijn om te ‘chillen’ of aandacht naar iets of iemand luisteren.

In eerste instantie lijkt daar niet zoveel mis mee. Ware het niet dat er genoeg alpha-mannetjes rondlopen die dat bestempelen als ‘vrouwelijk’. Daar hoef je je verder niets van aan te trekken, maar dat wil niet zeggen dat je hun te pas en te onpas moet gaan doen. Want, zoals al gezegd, het is niet goed om je benen strak over elkaar te kruisen wanneer je zit. Waarom? Dat leggen we je hier haarfijn uit.

Je jongeheer wordt er niet blij van – en dat niet alleen

Als iets heilig is in ’t leven van de man, dan is ’t wel zijn magische ‘gereedschap’. Onze kleine vriend is ons alles en we doen er alles aan om ‘m zo eens in de zoveel tijd een aai over z’n bol te geven en het zo aangenaam mogelijk te maken. Dat is allemaal mooi en daar zijn we ook groots voorstander van. Echter, door je benen zo terloops te kruisen doe je al die goede zorgen in één klap teniet.

Los van het feit dat het een bijna onmogelijke taak lijkt om de boel zodanig te squeezen dat er niets onaangenaam klem zit, wordt de productiviteit van je scrotum gereduceerd tot praktisch 0. De beknelling van het een en ander daaronder zorgt ervoor dat het eens zo florerend stukje gereedschap gebukt gaat onder verstikkende omstandigheden – letterlijk en figuurlijk. Het afklemmen van je goudstuk vermindert de zaakproductie naar het schijnt – niet doen dus.

benen kruisen lichaamshouding zitten MAN MAN

Daarnaast is het een ‘vreemde’ lichaamshouding. Door het over elkaar plaatsen van je benen, bevinden je heupen zich in een onnatuurlijke positie ten opzichte van de wervelkolom. Dit kan vroeg of laat resulteren in pijntjes en vreemde ‘rusthoudingen’. Bovendien zorgt deze houding ervoor dat de bloedtoevoer naar de onderste helft van je lichaam afneemt. Het gaat dan over het gedeelte vanaf je onderbuik tot aan je tenen. Dit bleek uit een onderzoek gedaan door de BBC.

Probeer er iedere keer even bij stil te staan als je de neiging hebt

We weten dat er legio mannen zijn die het prettige vinden om op deze manier plaats te nemen op een stoel of een bank. Ondanks het feit dat je het misschien heel comfortabel vindt hebben we je met bovenstaande redenen genoeg stof tot nadenken gegeven. Het is nu eenmaal niet de meest optimale zithouding en aangezien we die toch al vaak verwaarlozen is het misschien zaak om er iets beter op te letten in de nabije toekomst.