Woonboerderij in Dalfsen is een buitenkans op Funda

Deze enorme woonboerderij gelegen in Dalfsen biedt maar liefst 142 vierkante meter aan woonruimte. In Amsterdam betaal je daar gemiddeld ruim 1 miljoen euro voor, maar in Dalfsen betaal je daar dus slechts 195.000 euro voor. Bij de woning hoort een eeuwenoud landgoed die echter niet bij deze vraagprijs is inbegrepen.

Jaarlijks moet de komende eigenaar 15.000 euro aan erfpacht aftikken. Dat is dan wel het enige addertje onder het gras, want verder krijg je wat je op de foto’s ziet. Daar komt dan nog een aparte keuze bij. Zo is het mogelijk om de omliggende weilanden als optie in gebruik te nemen. Ook hier moet jaarlijks een bepaald bedrag voor worden betaald, maar het is dus optioneel. Eigenlijk heb je al genoeg aan de gigantische ruimte aan de binnenzijde van het huis en de bijbehorende tuin. Daar betaal je dus eenmalig 195.000 euro voor en jaarlijks 15.000 euro voor de immense tuin.

Geen hypermoderne inrichting

De boerderij kent z’n oorsprong al in 1880 en beschikt over zeven verschillende ruimtes. Deze bevinden zich overigens allemaal op dezelfde verdieping aangezien er enkel sprake is van een begane grond. Eerlijk is eerlijk, we mogen niet spreken van een hypermoderne inrichting. Toch is het voor de vraagprijs heel aardig en is alles wat écht nodig is wel aanwezig. Als de koper het goed uitspeelt blijft er nog genoeg budget over om het interieur hier en daar een beetje te vernieuwen. Zowel de woonkamer, toilet en keuken zijn ietwat ouderwets, maar het is niet zo dat het onbruikbaar is.

Privépark en mogelijkheid voor een eigen golfbaan

De tuin is pas écht groot! De oppervlakte is zo’n 6.055 vierkante meter en beschikt over een privépark. Er staan grote bomen, bloemenstruiken en er is zelfs gedacht aan een vijver. Een creatieve golfliefhebber kan met het enorme grasveld goed uit de voeten. Door de jaarlijkse pacht van 15.000 euro te betalen is het wel mogelijk om een eigen golfbaan aan te leggen in de achtertuin. Daar gaat het hart van menig man toch sneller van kloppen? Decadenter dan dat gaat het niet worden mannen!

De aandachtstrekker in z’n prijsklasse?

Kortom, deze woonboerderij te Dalfsen biedt een hoop mogelijkheden voor de toekomstige eigenaar. Het huis verdient misschien wat aandacht, maar de lage vraagprijs laat daar gelukkig de nodige ruimte voor. Waar vind je vandaag de dag überhaupt nog een woning voor minder dan twee ton? We mogen toch wel van een pareltje spreken binnen dat prijssegment. Voor wie altijd al heeft gedroomd van een groot huis en een grote tuin is dit huis de perfecte optie. De locatie is misschien niet de meest populaire, maar dat zorgt weer voor genoeg privacy. Bieden maar!

Bekijk hieronder meer foto’s van de woonboerderij aan de Vennenbergweg 1, te Dalfsen:

woonboerderij woonkamer te koopwoonboerderij dalfsen te koop funda

woonboerderij met groot landgoed perceel te koop