Wolkom yn Warkum

Niet iedereen heeft twee rechterhand of een handige Harry in de familie en dus kan je beter op zoek gaan naar een instapklare woning. Je hoeft dan geen maandenlange klusstress te ondergaan en je kan na het bezoek aan de notaris je eigen woning direct betrekking. Als dat jou droomscenario is, check dan even deze voormalige winkel in het plaatsje Workum. Inderdaad, de Randstad ligt hier ver vandaan, maar je kan wel genieten van de rust van een kleine plaats. Dat je even zal moeten wennen aan de Friese taal is misschien even lastig, maar alles went. Wolkom yn Warkum!

Wat zegt de Funda-advertentie over de woning?

De vraagprijs voor de woning, om precies te zijn 599.000 euro, is misschien niet exact wat je verwacht van een woning in Friesland, maar je krijgt er heel veel woning voor terug. Zo bedraagt de woonoppervlakte maar liefst 284 vierkante meter en heb je een lap grond van bijna 500 vierkante meter. In de randstad zal je erg lang moeten zoeken naar iets vergelijkbaars voor die prijs.

Het voormalige winkelpand is vakkundig gerenoveerd waarbij de huidige eigenaar heeft gekozen voor kwalitatief goede materialen. Kortom, het wooncomfort is vanzelfsprekend en uiteraard heeft zo’n pand de luxe uitstraling die je mag verwachten. Zo heeft de woning een meer dan riante woonkamer, een aangenaam grote woonkeuken met alle apparatuur die je kan wensen, een dakterras (bereikbaar vanuit de master bedroom) en een prima garage waar je zelfs nog voldoende ruimte hebt om te klussen. Met vier slaapkamers en een uitgebreide badkamer is de woning dus helemaal af.

stijlvolle woning workum te koop friesland funda

Ook leuk om te weten: de woning is op de kop af 101 jaar oud. Dat vergeet je overigens direct als je een bezichtiging krijgt. De kans is groot dat je van de ene verrassing in de andere valt door de manier waarop de woning is omgetoverd tot een klein paleis. Heb je nog jonge kinderen, dan is dit helemaal ideaal. De woning staat namelijk in een buurt met veel gezinnen zodat je jezelf direct op je plek voelt.

Ook wat betreft de noodzakelijke voorzieningen zit je hier goed. De supermarkt zit in de buurt, bovendien ben je zo in grotere steden als Sneek en Heerenveen. Ben je dringend op zoek naar een woning die je zo kan betrekken, dan is deze wel erg ideaal. Zie hieronder meer foto’s van de woning in Workum (Funda):