Rijksmonumentaal pand in Amerongen te koop op Funda

Het gaat om een Rijksmonumentaal pand met een bouwjaar van (omtrent) 1700. De woning is dus ruim 300 jaar oud. Toen het destijds werd neergezet was de verwachting waarschijnlijk niet dat het 300 jaar later als huis zou worden verkocht voor maar liefst 2.250.000 euro.

Voor dit bedrag krijg je eigenlijk een drietal woningen. Het is één huis, maar het gaat om drie verschillende adressen (Burgemeester van den Boschstraat 24, 26 en 28). Daar krijgt de toekomstige eigenaar een ruim bemeten perceel van bijna 1.100 m² voor terug. Zo’n 550 m² daarvan is het woonoppervlak. Funda omschrijft het pand als een rijksmonument van formaat op een schitterende locatie. De locatie en alle ruimte bieden veel mogelijkheden voor een bedrijf of praktijk aan huis. Denk bijvoorbeeld aan een B&B of kantoor. Zo hoef je zelfs voor je werk deze prachtige villa niet te verlaten.

De oude constructie zorgt voor sfeer

Op de foto’s is te zien hoe enorm hoog het plafond is. Het geeft de binnenzijde van de woning een ruime uitstraling. Hierbij is veelvuldig gebruik gemaakt van houten balken. Dit zorgt voor de historische sferen van hoe de boerderij zo’n 300 jaar geleden eruit heeft gezien. Op die manier gaat de historie van dit rijksmonument in Amerongen niet verloren. Het is wel iets waar je van moet houden, maar het is weer eens iets anders dan alle miljoenenvilla’s van deze tijd. Door middel van een schuifdeur is de ruim opgezette eetkamer te betreden. Ook vanaf de eetkamertafel is te zien hoe de constructie van het pand is geweest in de tijden dat het nog een boerderij was. Het gaat om de originele constructie en het is heel fijn dat de architect besloten heeft dit zo te laten als het was.

ruime woonboerderij kopen op funda amerongen

De bovenverdieping lijkt één groot balkon te zijn. Vanaf de rand kan je naar de begane grond kijken. Vanaf deze verdiepingen is daarnaast het balkon (buiten) aan de achterzijde van de woningen te betreden. Vanaf het balkon is de enorme tuin te zien die bij de woning hoort. Daar moet misschien even een grasmaaier en heggenschaar doorheen, maar verder is de tuin nog in goede staat.

Tot slot is er zelfs een thuissportschool terug te vinden in deze bijzondere villa. Als je denkt dat het niet gekker kan heb je het mis. In deze ‘home-gym’ is tevens een sauna terug te vinden! Als je niet aan het zweten bent op de hometrainer is het dus wel in je privésauna. Achteraf kan er gebruik gemaakt worden van het enorme bad of de gigantische inloopdouche. Aan luxe en faciliteiten is er in deze voormalige boerderij dus absoluut geen gebrek.

Om van al deze luxe te kunnen genieten moet er een flink bedrag worden gelapt. Op Funda staat het huis momenteel te koop voor een dikke 2.250.000 euro. Daar moet je heel wat koeien voor melken… Bekijk hieronder meer foto’s van de woning:

boerderij te koop funda

woning met grote zolder te koop

woning met tunnel