Klein wonen aan de Prinsengracht in Amsterdam

Tja, weinig woonruimte, maar wel een fantastische locatie. Het huis is gevestigd aan de Prinsengracht in Amsterdam, een populaire woonlocatie. Alle panden aan deze gracht kennen een lange geschiedenis en zijn naast een woongelegenheid vaak ook een gedeelte kunst. Dit specifieke pand werd in 1750 neergezet en heeft alle historische mijlpalen in Amsterdam dus meegemaakt. In al die jaren hebben er diverse restauraties plaatsgevonden en het meest recentelijk werd het volledig getransformeerd door Studio Piet Boon. Dit bedrijf heeft een ontwerp toegepast waardoor de woning erg luxe is geworden aan de binnenzijde.

Wegens de beperkte woonruimte is er creatief omgegaan met verborgen functionaliteiten. Een groot gedeelte van de historische kenmerken van het pand zijn tijdens de transformatie bewaard gebleven. Hierdoor behoudt de woning z’n charme en is de afwerking tot in de puntjes uitgevoerd.

Duizelingwekkende prijs per vierkante meter

Opmerkelijk is de enorme prijs van deze microwoning. De prijs per vierkante meter komt uit op maar liefst 23.333 euro. In totaal zijn de kosten voor de koper dus 350.000 euro en iedere maand moet er ruim 221 euro aan VvE worden afgetikt. Voor een microwoning is dat uiteraard een gigantisch bedrag, want voor hetzelfde geld koop je een gezinswoning in de Randstad. Toch heb je dan binnen de microwoningen wel een absolute parel te pakken. Aan ruimte heeft de woning misschien een gebrek, maar aan luxe zeker niet. Bij binnenkomst sta je direct in de keuken. Deze is klein, terwijl er aan apparatuur en faciliteiten niets ontbreekt. De keuken is netjes afgewerkt en er is veelvuldig gebruik gemaakt van marmer. Een paar passen verder bevindt zich de slaapkamer al. Een vrij royaal tweepersoonsbed biedt de nodige comfort en heeft een hotelachtige uitstraling. Aan de zijkant van het bed is de ‘woonkamer’ geplaatst. Dit is echter enkel een luxe bank met een designertafel. Wel geeft het raam, aan deze zijde van de woning, een prachtig uitzicht over de Amsterdamse grachten. Het is niet nodig om kunst op te hangen want hier is sprake van een levend schilderij. Wat een plaatje!

Wel handig, niet goedkoop

Tot slot is er rekening gehouden met een uiterst krappe badkamer. Toch is de uitstraling van dit vertrek wederom om door een ringetje te halen. Net als in de keuken is er veel gebruik gemaakt van marmer. De grijzige kleur gaat goed samen met de zwarte details. In principe bevat deze microwoning dus alles wat er écht nodig is in een huis. Toch hoef je er geen bod op te plaatsen als je op zoek bent naar veel ruimte of een extra hobbykamer. Volgens Funda is de woning perfect voor mensen die doordeweeks in de hoofdstad aan het werk zijn en in het weekend naar hun vaste woonplaats reizen. Handig is het huis dus wel, maar goedkoop helaas niet! Bekijk hieronder meer foto’s en de plattegrond (Funda):