Funda kluswoning: waltoren van stadsmuur Delft

Via Funda komen we in het prachtige Delft, waar de laatste waltoren van de stadsmuur je uitnodigt voor een bijzondere reis door de geschiedenis. En niet alleen om eens even van de buitenkant te bekijken: jij kunt nu de bewoner worden van dit stukje geschiedenis.

We willen je graag kennis laten maken met de Rietveldse Toren – een uniek stukje erfgoed dat sinds 1449 over de stad en het water waakt. Wandelen door de voordeur van deze toren betekent een unieke kans om in een rijksmonument te wonen en de geschiedenis te omarmen. Vanuit deze toren geniet je niet alleen van een fantastisch uitzicht, maar ook van de unieke vibes van deze historische schat.

waltoren van stadsmuur Delft

Belangrijkste details

Je zou het misschien niet meteen denken, maar al zodra je binnenkomt, zie je vele ruimte en geschiedenis van de toren. Op de begane grond ontdek je een ruime entree, een badkamer en een woonkeuken met een terras aan het water. Hier zie je alle boten voorbij glijden, terwijl je geniet van jouw eigen stukje stadsmuur.

woonkamer

Bij binnenkomst zie je in de hoek een mooie spiltrap die naar de eerste verdieping gaat. Op deze eerste verdieping vind je de prachtige torenkamer met panoramisch uitzicht en toegang tot een plat dak(terras) van 22 m². Geniet van een betoverend uitzicht over het centrum en het Rietveld.

woonkamer

De tweede verdieping, bereikbaar via andere spiltrap, herbergt de slaapkamer met spanten in het zicht.

slaapkamer

Enkele bijzonderheden

Omdat het zo’n speciaal en historisch gebouw is, zijn er nog enkele bijzonderheden die je in gedachten moet houden. Je krijgt 93 m² eigen grond, maar de voortuin behoort niet tot het perceel. De gemeente Delft heeft het huurcontract voor de voortuin niet verlengd en biedt de grond niet te koop aan. Wat de gemeente met dit stuk grond wil doen is nog niet bekend. Daarnaast heeft de woning ook een zogeheten “as is – where is” en een clausule voor niet-zelfbewoning. Dit eerste houdt in dat de woning wordt verkocht in de staat waarin het zich op dat moment in bevindt.

Verder koop je deze woning niet om het daarna je hoofdwoning te maken. Dit laatste kan te maken hebben met allerlei redenen en wordt van tevoren goed doorgesproken. Daarnaast hebben sommige delen nog recent nieuwe dakbedekking en pannen gekregen, en andere zijn voorzien van nieuwe kozijnen met dubbel glas.

waltoren van stadsmuur Delft

Word jij de nieuwe bewoner van deze laatste waltoren van de stadsmuur van Delft?

Pak je kans en ontdek of jij de volgende bewoner van deze historische Rietveldse toren in Delft wordt. Via de website van Funda kun je nog meer informatie vinden en een afspraak maken voor een bezichtiging. De woning staat nu te koop voor € 550.000,- en is gelegen aan de Oosterstraat 94 te Delft. Bekijk hieronder meerdere foto’s van de woning aan de Oosterstraat 94, te Delft:

keuken

badkamer waltoren van stadsmuur Delft

uitzicht