Historisch wonen in Ie (Friesland)

Het voelt alsof je jaren terug in de tijd gaat zodra je de vrijstaande woning in het dorp Ie instapt. De woning is gelegen in de kern van het dorp met een doodlopende straat voor auto’s. Er is parkeergelegenheid voor de deur en de (toekomstige) kinderen kunnen heerlijk spelen in de speeltuin waar je op kan uitkijken vanuit het huis.

De woonruimte van 61 m², op een perceel van 148 m², biedt een knus huis perfect voor een gezin dat op zoek is naar een woning met een verhaal. Voor een prijs van slechts € 175.000,- koop je dit authentieke historische huis nu.

keuken woning iep

Wat maakt de vrijstaande woning op Funda zo speciaal?

Stel je voor: je komt thuis na een lange dag werken en stapt binnen in de woonkamer met een indrukwekkend balkenplafond, dat de ruimte een stoere uitstraling geeft. Aan de andere kant vind je een eigenzinnige keuken. Hier is als pronkstuk een houtgestookte “Fin oven” die niet alleen zorgt voor warmte, maar ook voor de authentieke sfeer. Naast de woonkamer vind je een badkamer met vloerverwarming, een zitbad, douche, toilet en wastafel.

Op de eerste verdieping vind je twee slaapkamers. Eén van de slaapkamers heeft een vaste kast. Er is gedeeltelijk dubbel glas en dak- en muur isolatie. En laten we de achtertuin niet vergeten, toegankelijk via een pittoreske steeg, waar een vrijstaande stenen schuur staat te wachten om gebruikt te worden.

Woonomgeving

De woning is gebouwd in 1810 en ligt aan een rustige weg. Je kan er na een lange dag heerlijk tot rust komen. Het ligt op zo’n twintig minuten fietsen van Nationaal Park Lauwersmeer, waar je een wandeling door de natuur kan maken en binnen elf minuten sta je met de auto bij de dijk waar je kan genieten van de Waddenzee.

Het huis draagt een energielabel G. Dat wijst op een minder efficiënte energieprestatie in vergelijking met huizen met hogere labels. Alsnog is het door de verbouwing alsnog potentieel om te wonen. De vloerverwarming, het dubbelglas en goede isolatie zorgt voor minder gebruik van energie.

Check hieronder voor meer foto’s van de vrijstaande woning (foto’s via Funda):

slaapkamer vrijstaande woning friesland op funda funda huis te koop iep

huis iep te koop funda