Wat is Big Green Egg?

Big Green Egg is een befaamd merk dat synoniem staat voor hoogwaardige en keramische kamado-barbecues, ontworpen voor koken, grillen, roken en bakken in de buitenlucht. De barbecues zijn geïnspireerd op de traditionele Japanse kamado-kooktoestellen, bekend om hun efficiëntie en veelzijdigheid. Wat ze echt onderscheidt, is het gebruik van premium materialen, vooral hoogwaardig keramiek dus, dat warmte vasthoudt en nauwkeurige temperatuurregeling mogelijk maakt.

Barbecues van hen zijn geliefd onder buitenkookliefhebbers vanwege hun duurzaamheid en precisie bij het bereiden van een breed scala aan gerechten, van steaks en pizza’s tot slow-cooked maaltijden en desserts. Met een assortiment aan accessoires kan de buitenkookervaring verder worden aangepast aan individuele voorkeuren.

De heropleving van een iconisch ontwerp

In het gedenkwaardige jaar 2024, ter ere van het 50-jarig jubileum van Big Green Egg, keert een klassieker terug: de Chiminea vuurschaal. Dit iconische stuk, ooit kortstondig verkrijgbaar, heeft door de jaren heen een cultstatus verworven en wordt nu opnieuw geïntroduceerd als een exclusieve, tijdelijke aanbieding tot de herfst van 2024.

big-green-egg-chiminea

Deze vuurschaal is vernieuwend qua ontwerp. Gemaakt van hoogwaardig NASA-grade keramiek – hetzelfde materiaal als hun kenmerkende barbecues – staat deze vuurschaal garant voor duurzaamheid, uitstekende warmteverspreiding en behoud van warmte, essentieel voor een kwalitatieve vuurschaal.

Een toegevoegd metalen rookkanaal verbetert de warmteverspreiding en controle, waardoor gebruikers de hitte naar wens kunnen aanpassen voor een perfecte omgeving, zelfs op koelere avonden.

Stijlvol ontwerp en functionaliteit

Met bijgeleverde lavastenen wordt warmte geabsorbeerd, vastgehouden en gelijkmatig verspreid, wat zorgt voor een langdurige, aangename warmte-ervaring. Ideaal voor gezellige avonden buiten.

De vuurschaal staat op een stalen nest voor eenvoudige plaatsing in elke buitenruimte. Aan de voorkant zit een poeder gecoate stalen rooster met een Acacia houten handvat, wat niet alleen het design van Big Green Egg aanvult, maar ook praktisch gebruik mogelijk maakt.

big-green-egg-new-chiminea

Voor de échte kook- en gezelligheidsliefhebbers is de heruitgave van deze vuurschaal een unieke kans. Scoor deze exclusieve buitenhaard en voeg een stukje barbecuegeschiedenis toe aan je tuin. Maar wees snel, want deze editie is beperkt beschikbaar en vliegt de deur uit!

Met de Big Green Egg Chiminea vuurschaal haal je niet alleen een stukje historie in huis, maar ook een functioneel en stijlvol buitenobject dat je tuin transformeert tot een warme en sfeervolle oase voor gezellige avonden met vrienden en familie.