Een pand in Sint Jansteen met een bijzondere geschiedenis

Het voormalige gemeentehuis in Zeeland dat wordt aangeboden op Funda is al meer dan twee eeuwen oud. In 1792 werd het pand gebouwd door de Heeren van Sint Jansteen als rechtsgebouw en diende tot 1970 als gemeentehuis. Daarna kreeg het pand een nieuwe bestemming en dient het sindsdien voor centrum-doeleinden: zodoende heeft het gebouw al gefungeerd als woning met praktijkruimte en zelfs als speelgoedmuseum.

De authentieke elementen die het pand kenmerken zijn ondanks de verschillende doeleinden wel behouden. Zo beschikt het gebouw over een statige, witgepleisterde voorgevel met dubbele voordeur en een markante klokkentoren, waardoor het pand een echte eye catcher is in vergelijking met de omliggende woningen. Daarnaast beschikt het pand over prachtige glas-in-lood ramen en hoge plafonds, waardoor ook het interieur de grandeur van de 18e eeuwse architectuur ademt.

Hoe ziet het gemeentehuis er van binnen uit?

Via de bordestrap betreed je het prachtige pand en deze leidt je naar de vestibule, gevolgd door een klassieke hal met de voormalige receptie van het rechtsgebouw. Achterin de hal vinden we een tweede vestibule waar zich de achterdeur, een toilet en de trap naar zowel de eerste verdieping als de kelder bevinden. De hal biedt ook toegang tot de werkruimte die is voorzien van een archiefkluis en leidt naar de huidige woonkeuken. Op de eerste verdieping bevindt zich de voormalige raadszaal, die inmiddels met behulp van een scheidingswand is verdeeld in twee ruimtes. Deze etage biedt ook plek aan drie slaapkamers en een ruime badkamer met ligbad, wastafel en een toilet met bidet.

sint jansteen te koop woning

De ruime zolder met zichtbare houten kapconstructie is bereikbaar via één van de slaapkamers, waar zich een vaste trap bevindt. Het huis heeft geen tuin, maar wel een bijgebouw met garage én een ruim dakterras.

Wat is de vraagprijs op de Funda-advertentie?

Het voormalige gemeentehuis bevindt zich in aan de Hoofdstraat 25 in Sint Jansteen, een grensdorp in de provincie Zeeland. Het pand staat op een perceel van 379 vierkante meter, waarvan 286 vierkante meter is ingericht als woonruimte. De vraagprijs van dit pand is 389.500 euro k.k. en bevindt zich in het centrum van Sint Jansteen, waar voldoende faciliteiten worden aangeboden in de vorm van winkels, horecagelegenheden en markten. Bovendien ligt dit Zeeuwse dorpje op de grens met België en bevindt een stad als Antwerpen zich op steenworp afstand.

Bekijk hieronder enkele foto’s van de statige ambtswoning: