Word jij de nieuwe bewoner van het Landgoed Windesheim?

In het historische kerkdorp Windeheim, tussen Zwolle en Wijhe, ligt een eeuwenoud pareltje genaamd Landgoed Windesheim. Dit uitgestrekte landgoed, met een indrukwekkende omvang van zo’n 600 hectare is omringd door bos en natuur en bevat een rijke geschiedenis. Op dit landgoed vinden we een prachtige Rijskmonumentale tuinmanswoning, gebouwd tussen 1912 en 1918, met een perceel van 3555 m². Dit landgoed is geïnspireerd door Engelse cottages, zoals je aan de stijl kan zien, en is aan de buitenkant een echt juweeltje. Toch moeten er nog wel aardig wat dingen onderhouden en gemoderniseerd worden. Word je er al warm van? De vraagprijs van deze gigantische Funda villa is op dit moment €325.000,- maar bevat nog een aardig grote adder onder het gras, er komt ook nog erfpacht om de hoek kijken.

gigantische Funda villa

Indeling van Landgoed Windesheim

Op de begane grond van de villa vinden we ontzettend veel ruimtes: woonkamer, keuken, eetkamer, salon, portaal met onder anderen een wijnkelder en een televisiekamer. Op de eerste verdieping zijn voornamelijk de slaapkamers en badkamers te vinden. Bij binnenkomst kom je de grote hal binnen, die toegang geeft tot de woonkamer, keuken, toilet en de trap. De woonkamer is ruim, maar niet te ruim, waardoor je nog steeds dat huiselijke gevoel ervaart. Ook heeft de woonkamer een open haard en inbouwkast.

De keuken is wat smaller, maar biedt ontzettend veel potentie om het geheel te renoveren en om te bouwen tot een moderne leefkeuken. Ook zit hier de terrasdeur die naar buiten leidt. Via het portaal heb je ook toegang tot de wijnkelder. De overige ruimtes zijn nog leeg en kunnen voor veel verschillende dingen gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan hobbykamers, slaapkamers, sportruimten, noem het maar op.

keuken gigantische Funda villa

Op de boven verdieping vinden we de ruime slaapkamers die de rijke geschiedenis van het landgoed goed weerspiegelen. Ook de badkamer heeft ontzettend veel mogelijkheden en kijkt uit op de prachtig omringende natuur.

Interesse in deze villa in Zwolle? Pas op met de erfpacht

Zoals al eerder genoemd heb je bij het kopen van dit pand te maken met erfpacht. Dit houdt in dat je als koper het gebruiksrecht van de grond waarop de woning staat verwerft, zonder eigenaar te worden van de grond zelf. Dit brengt vaak zowel voor- als nadelen met zich mee. Zo moet je als koper jaarlijks een erfpachtcanon afbetalen aan de grondeigenaar, en dit kan nog wel eens een aardig bedrag zijn. In het geval van Landgoed Windesheim moet je naast het koopbedrag ook nog € 14.000,- per jaar aan de grondeigenaar betalen. De koopsom van zo’n drie ton lijkt op het eerste gezicht misschien erg goedkoop voor een landgoed van dit kaliber, maar er komen jaarlijks dus nog aardig wat kosten bij. Heb jij hier absoluut geen moeite mee en zie je al helemaal voor je hoe jij Landgoed Windesheim kan onderhouden? Op woensdag 15 november en zaterdag 18 november zijn er kijkdagen waar je zonder afspraak naartoe kan. Bekijk hieronder meer foto’s van de woning aan de Windesheimerweg 15 in Zwolle:

woning erfpacht windersheimstraat

woonkamer gigantische Funda villa