Deze gevangeniskapel staat te koop op Funda

Op Funda wordt vanzelfsprekend gesproken over een erg “karakteristiek” stuk vastgoed. De 2-laagse woning is opgeleverd in 2020 en deed voorheen dienst als een gevangeniskapel dus daar is niets aan gelogen. Perfect voor de geschiedenisfanaten die uniek willen wonen in Rotterdam.

Bij aankomst word je gelijk verrast door de unieke entree. Via de oude kapeldeur kom je in een prachtige hal terecht met hoge plafonds. In de ruime woonkamer is veel lichtinval vanwege de kerkramen. Overal schijnt het zonnetje prettig doorheen. De open keuken is voorzien van inbouwapparatuur. Op de 1e verdieping vind je twee ruime slaapkamers en een luxe badkamer. In een berging vind je een aansluiting voor je wasmachine en droger. De hele woning beschikt ook over vloerverwarming. Naast de unieke geschiedenis van het pand is het dus ook duidelijk een aantrekkelijke woning.

gevangeniskapel

Wat verder opvalt aan de gevangeniskapel, is dat dingen zoals de zwarte stalen wenteltrap en de ouderwetse soort ramen het huis zowel een moderne als ouderwetse indruk geven. De woning ligt overigens in de wijk Het Oude Noorden. Dit is een wijk in groei waar jong en oud samenwoont. Het is er goed vertoeven met een gevarieerd aanbod van restaurants, ontbijt- en lunchzaken, koffiezaakjes en kroegen. Het project beschikt verder over twee deelauto’s die alleen door de bewoners van het project gebruikt kunnen worden. Tegen een vergoeding.

Binnen enkele minuten zit je vanaf deze woning op de snelweg. Rotterdam Centraal is makkelijk te bereiken via de Noordsingel. Als je daarvoor de tram wil pakken dan stoppen die om de hoek. De woning met een bouwjaar van 1882 is duidelijk een kans om een unieke woning te beschikken.

Check hieronder nog een aantal foto’s van de unieke woning:

674_2160 668_2160 598_2160

Liever een andere unieke woning? Wat dacht je van deze parel in Canada dan?